Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да си помогнем в диетата

19 януари 2022, 17:29 часа

Това са някои малки стъпки, които ако прилагаме всеки ден, ще горим допълнителни калории. Някои от тях ни учат на трикове за това как да излъжем тялото си, така че да е на наша страна.

Как да запазим фигурата си БЕЗ спорт

Вода

Приемайте достатъчно вода. Тялото има склонността да бърка апетита с жажда. Изпивайте по една чаша вода преди хранене и не забравяйте да поддържате дневния си прием между 2-3 л.

Наблягайте на фибри и протеини

Фибрите във въглехидратните храни и протеина засищат тялото ни за по-дълго време и ни карат да се разсеем от постоянната мисъл за глад. Те спомагат чревната функция и поддържат здрави коса, кожа и нокти.

Кафе вместо десерт

Ако сте хапнали добре и ви се иска нещо сладичко, французите и италианците имат трик за вас – кафе. Вземете си кафе с мляко и капучино. Това ще притъпи нуждата от сладко и ще се отрази като диджестив за храносмилателната ви система.

Ефективна диета за сваляне от корем и паласки

Разходи храната

Разходките сутрин преди закуска и вечер след вечеря са изключително полезни за изгарянето на някоя излишна калория, както и спомагат храносмилателната функция на организма. Не си лягайте преяли – разходката помага не само на стомаха, но и на нервната ви система.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес