Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветовете, които осигуряват добро настроение според Фън Шуй

25 август 2021, 16:26 часа
Реклама

Цветовете са един от най-лесните начини да внесете позитивност в дома си и да подобрите настроението си. Забелязахме обаче, че работата с цветове е трудна. Затова ви улесняваме да намерите положителните цветове за дома според Фън Шуй.

Всичко, което трябва да направите, е да координирате с осветлението и да се обградите с някои спокойни декоративни елементи или малки растения, които носят позитивност.

Какво е цветна психология?

Цветовата психология е наука за цветовете, свързани с човешкото поведение. Целта на цветовата психология е определянето на въздействието на цветовете в ежедневния ни живот и решения. Всичко е в това кой цвят ни привлича, кой цвят ни принуждава да купим нещо и кой цвят ни прави спокойни и позитивни за живота ни.

7 положителни енергийни цвята за дома и тяхното въздействие:

1. Жълто

Жълтите нюанси са свързани с комуникацията, самочувствието и силата. Като цяло, жълтото е положителен цвят.

Ако обмисляте да обагрите дома си с „бледожълто“ , продължете. Тъй като бледожълтото изглежда приветливо и весело. Светлите нюанси на жълтото имат силата да увеличат паметта и нивото на концентрация.

Психологически ефекти на жълтия цвят:

- Отразява слънчевата светлина

- Събужда чувства на позитивност, оптимизъм, щастие и лято

- Свързано и с безгрижен начин на живот

- Жълто - положителни цветове за дома

2. Червено

Червеното е един от цветове, които мозъкът ни чете най-бързо. Червените нюанси са свързани с енергия, сила и очарование. Червеното стимулира нашите органи, осигурява перфектна хармония и стимулира апетита. Но бъдете внимателни, когато избирате червения нюанс, тъй като по-тъмният нюанс може да намали полезните му ефекти.

Според Фън Шуй червеното е свързано с огнения елемент, следователно можете да използвате този цвят по стените на трапезария, хол, кухня и т.н. Червеното е мощен цвят, затова не използвайте този нюанс като доминиращ нюанс специално в спалните.

Червеното е цвят на висока енергия и страст, така че можете да използвате червено, когато се чувствате ниски или уморени. Комбинирайте червено със спокойни цветове, за да имате по -благоприятен ефект.

Психологически ефекти на червения цвят:

- Привлича вниманието

- Свързан със страст, енергия, вълнение, опасност и действие

- Най-интензивният цвят, използван за отразяване на най -силните емоции

 Използва се за „призив за действие“

Насърчава ни да се справим по-добре

 Червеното е щастлива цветова палитра

3. Лилаво

Лилавото е комбинация от огнено червено и спокойно синьо, което прави лилавото перфектен цвят, за да внесе позитивност в дома. Лилавото се използва за генериране на медитация и духовност.

То създава перфектна атмосфера за тих самоанализ. Виолетовият е перфектен нюанс за спалнята за възрастни. Ако мислите да обагрите стените си във виолетово, ви предлагаме да изберете светли нюанси като лавандула. Можете да използвате лилаво в спалнята за спокоен и здрав сън.

Психологически ефекти на лилавия цвят:

- Царски цвят

- Свързан с лукс, власт, благородство, духовност и мъдрост

- При прекомерна употреба у дома може да причини разочарование

- Прекомерната употреба се отразява като арогантност.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес