Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба: Пастор създаде църква за духовни приключения (ВИДЕО)

13 май 2024, 09:27 часа

Пастор с необикновени духовни влечения става все по-популярен в САЩ. Името му е Дейв Ходжис и е основател на църква, която е доста далеч от традиционните религиозни храмове, които всички познаваме.

Реклама

Бог Канабис и Света Халюциногенна гъба

Канабисът и халюциногеннитe гъби са неговата религия, пише NOVA. Въпросът е дали е законна? Дейв Ходжис често има проблеми със закона в Калифорния и това не е никак изненадващо. И все пак той е убеден, че контролираното приемане на микродози от тези вещества може да се използва като инструмент на духовно израстване. Според него някои психеделици могат да бъдат ефективни в борбата с определени зависимости и дори да помогна на хората, които ги употребяват, да са по-уравновесени. 

Още: Тайланд забранява употребата на канабис едва две години, след като го легализира

Както знаете, в някои щати употребата на тези вещества за медицински и развлекателни цели е разрешена, в някои е смекчено наказанието за употреба на марихуана, но в други се преследва строго от закона.

Каква е същността на църквата

"Аз съм основател на църквата на амброзията. То се случи неочаквано и стигна далече. Правя доста революционни опити, свързани с дозировката на халюциногенни гъби, при които човек има усещането, че напуска тялото си. Веднъж по време на такъв сеанс попаднах в Рая, Ада и всичко между тях и накрая се озовах на място с чиста светлина", разказва Дейв Ходжис, който е навлязъл много дълбоко в халюциногенната религия.

Още: Откриха най-старите доказателства за ритуално използване на халюциногени от европейци

Той добавя още, че дава на хората, които идват в църквата, достъп до тайнствата, които им позволяват да преживеят лично просветление. "Църквата организира събития, на които обсъждаме работата, която аз и други хора вършим", добавя той.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес