Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без изгаряне: Равномерен тен само с помощта на зехтин

24 юли 2024, 11:41 часа

Желанието да се сдобият с равномерен тен възможно най-скоро кара хората да използват различни продукти, които често са вредни. Един от продуктите, който действа най-добре като масло за тен и омекотяващо кожата, е зехтинът. Той е фантастичен за придобиване на тен, защото абсорбира слънчевата топлина.

Още: Знаете ли колко пъти седмично трябва да миете косата си през лятото

Как да използвате зехтин за тен

Най-доброто масло за тен определено е екстра върджин. Другите индустриализирани зехтини съдържат изкуствени вещества, които не са подходящи за кожата и не осигуряват желания тен, а изгарят кожата.

За нанасяне специалистите съветват да използвате тънка кърпа, която да намокрите със зехтин и след това да го нанесете по цялото тяло, включително лицето. Останете на слънце за 30 минути и след това нанесете върху гърба си и останете по корем още 30 минути. Това време е повече от достатъчно за здравословен тен. Потъмняването на кожата, което се получава от екстра върджин зехтина е по-дълбоко и се получава за кратко време.

Опасностите от използването на зехтин за тен

  • Ако използвате голямо количество зехтин директно върху кожата, тя трудно ще го абсорбира напълно. Ще се създаде дебел слой, който ще абсорбира прах, който след това причинява пъпки и акне.
  • Хората с мазна кожа не трябва да използват зехтин, защото може допълнително да стимулира производството на себум, причинявайки сърбеж и зачервяване на кожата.
  • Никога не използвайте зехтин или други масла върху деца и юноши, когато са изложени на слънце, защото могат да причинят алергии и кожни раздразнения.
  • Още: 4 прости съвета, с които ще защитите кожата си след слънчево изгаряне

    Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес