Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 проблема в брака, които не трябва да се пренебрегват

06 септември 2024, 08:21 часа

Абсолютно всяка връзка може да има своите трудности. Основното нещо нещо е да не им се поддавате и да решавате всички спорни въпроси заедно.

Има обаче проблеми във взаимоотношенията, които никога не трябва да се пренебрегват. Те не само могат да унищожат семейството ви, но също така могат да причинят сериозни проблеми за вашата безопасност и психическо здраве.

Нека да разберем на кои знаци трябва да обърнете внимание.

Още: 13 признака, че имате кармична връзка с даден мъж

Чувствате се тревожни и неудобно около партньора си

Стресът в една връзка може да ви повлияе по начини, които можете да почувствате физически. Честите главоболия, болки в корема без друга причина или внезапни пристъпи на безсъние могат да показват проблеми в брака ви, особено ако симптомите се влошат около или докато чакате среща с партньора си.

 

Страдате ли от самота?

Още: Трябва ли да прощаваме изневярата?

Разбира се, всички имаме лоши дни, когато се чувстваме самотни, дори когато сме заобиколени от семейство и приятели. Въпреки това, ако постоянно се чувствате откъснати от партньора си, дори ако той е наблизо, нещо очевидно се е объркало във връзката ви.

 

Изобщо не се карате

Изглежда, че имате идеална връзка. Но в действителност конфликтът е естествена част от взаимоотношенията. Това не означава, че трябва да си крещите един на друг и да чупите чинии. Това означава, че не пренебрегвате проблемите и се опитвате да ги разрешите заедно.

Още: 5 женски навика, които ще отблъснат всеки мъж

Ако постоянно бягате от конфликти, тогава оплакванията само ще се натрупват. И рано или късно всичко това може да доведе или до грандиозен скандал, или до постепенно охлаждане.

 

Всеки ваш разговор за пари води до спорове

Възгледите за това как да харчим пари може да се различават значително, но в крайна сметка всеки от нас е отгледан по различен начин и в семейства с различни нива на доходи.

Да, финансите и харченето като цяло са деликатен въпрос, но ако вие самите не можете да говорите за тях без напрежение и кавги, може би имате нужда от помощта на семеен психолог.

 

Вашият партньор ви обижда на шега

Добрите шеги в една връзка всъщност са страхотно нещо, което може да укрепи вашия съюз. Но ако партньорът ви прави обидни шеги за вас и игнорира всички искания да спрете да правите това,  тогава имате проблеми с уважението.

Не позволявайте на любовника ви да отрича проблема и да нарича реакцията ви „твърде силна“.

 

Чувствате се като лекар на партньора си, а не като другата му половинка

Възможността да се обърнете към любимия човек за съвет и подкрепа е едно от основните предимства на близките отношения. Всеки от нас има нужда от помощ от време на време. Ако обаче говорим за психично заболяване или сериозна житейска криза,  тогава, уви, не можете да замените психотерапевт за любимия човек.

 

Много ви е трудно да вземате съвместни решения

Да направите избор винаги е трудно, особено ако и двамата не сте много решителни по природа. Но в някои случаи пълната неспособност да вземат дори незначителни решения заедно може да означава по-дълбока нестабилност в отношенията.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес