Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 причини да не споделяте проблемите си пред приятели

19 май 2024, 13:13 часа
Реклама

Когато в живота възникнат проблеми, много хора тичат да разкажат на приятелите си за тях. Но това е сериозна грешка, защото по този начин те само привличат още повече неприятности. Ето защо е по-добре да не споделяте трудностите си с приятели и близки.

1. Човек се отпуска и не му остават сили да реши проблема.

За много хора най-лесният начин за решаване на проблеми в живота е да говорят с приятели или семейство. Те вярват, че след това става по-лесно да се справят с трудностите. Това е вярно, но такъв диалог има опасно качество.

Факт е, че докато говорим за проблеми, тялото произвежда хормон на удоволствието в големи количества. Човек се отвлича психически от трудностите и се отпуска, въпреки че проблемът остава неразрешен и продължава да трови живота им още повече.

7-те вида изневяра и притеснителните знаци, по които да ги разпознаете

2. Умножавате проблемите си.

От езотерична гледна точка се смята, че човек не трябва да се оплаква от живота и да споделя проблеми с други хора. Ако човек разказва колко лошо му е всичко, тогава светът му изпраща все повече и повече такива изпитания. Колкото повече хора чуят историята за вашите проблеми, толкова по-зле ще се чувстваме.

3. Говоренето за проблем може да ви натъжи

Когато човек разкаже какви проблеми са се появили в живота му, той не може да се освободи от ситуацията и да се отпусне. Тъжният момент се повтаря в главата му отново и отново, лишавайки го от мотивация да действа и да разреши проблема.

4. Прехвърляте отговорността върху външни обстоятелства.

Емоционално зрелите хора решават проблемите само чрез действия. Ако разказвате на други хора за вашите трудности, тогава заемате позицията на дете. В крайна сметка, подобна стъпка има скрита цел - желанието да се прехвърли отговорността за неприятностите върху други хора и да се премахне произтичащото от това чувство за вина.

Този вид самоизмама е доста опасен.

5 неща, които никога не трябва да споделяме

5. Непоискани съвети

Ако поне веднъж споделите история за неприятности с приятел или любим човек, той ще си помисли, че е станал единственият човек, който ще ви помогне да разрешите проблемите си. В този случай се подгответе за стотици непоискани съвети в бъдеще. Приятелят постоянно ще се обажда, ще пита какви проблеми имате и ще дава препоръки как да ги разрешите. Въпреки че дори няма да имате нужда от тях.

6. Всеки може да знае за вашите проблеми

Не всички познати и приятели ще бъдат 100% искрени с вас. Винаги помнете, че можете да споделите тайната си с приятел и той ще я разпространи на всичките си приятели, които ще започнат да ви се подиграват. В резултат на това говоренето за вашите притеснения ще се превърне в начало на разговор за други хора.

Освен това, не трябва да забравяме, че приятелите не винаги дават полезни съвети. Те могат да дадат препоръки, които няма да помогнат и дори да навредят. Затова винаги трябва да мислите за себе си и да решавате проблемите, когато възникнат.

Вредните вътрешни нагласи могат да попречат на постигането на успех.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес