Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да разберете дали един мъж е способен на изневяра

16 септември 2023, 20:33 часа

Притеснявате се, че вашият съпруг или приятел може да ви изневери в бъдеще? Събрахме 5 знака, които ще подскажат дали един мъж изобщо е способен на това.

1. Той не може да поставя граници

Мъжете, които не поставят лични граници, лесно се изкушават. Точно такива личности са способни на изневяра. Може да иска нещо повече и не знаят как да кажат „не“ на изкушенията си. Ако става въпрос за съпруга ви, време е да го заведете на психолог и в същото време да му помогнете да развие вътрешна дисциплина.

2. Той не е уверен в себе си

Неувереният човек ще се съмнява не само във външния си вид, но и в своите способности и умения. Той е по-склонен към изневяра, отколкото е уверен. Защо? Мъжът с ниско самочувствие често изпитва нужда от внимание, което не получава от партньора си и това е причината за неговата изневяра. Ако вашият човек непрекъснато търси потвърждение на стойността си, не изключвайте възможността в един момент той да се изкуши.

Неща, които трябва да направите, преди да простите изневяра

3. Един мъж не знае как да бъде сам

Мъжете, които не могат да бъдат сами, също често изневеряват. Често изпитват чувство за собствена неадекватност и търсят утеха „отстрани“. Ако съпругът ви не може да остане малко насаме със себе си, трудно ще устои на изкушението да изневери – просто имайте това предвид. Той ви обича, но в момента на пристъп на самота той може да си помогне да го преживее с друга жена.

4. Той е изневерявал в минали връзки.

Мъжете, които преди са изневерявали на партньорите си, са по-склонни да изневерят в бъдеще. Разбира се, по-лесно е да се убедите до последния момент, че той наистина ви обича. Особено ако вие сте били причината за раздялата с предишния му партньор. Всъщност не трябва да се доверявате на такъв човек: той вече знае „пътя“ към изневярата. Обсъдете чувствата и съмненията си с него и се опитайте да възстановите доверието, но дръжте ситуацията под контрол.

Най-честите причини за изневяра

5. Мъжът не ви вярва

Ако съпругът ви постоянно очаква изневяра от вас, това само разкрива хода на мислите му. Помните ли, че често оценяваме другите хора според себе си? Ако човек е изневерявал в миналото, той може да вярва, че всички около него също са способни на това. За да не си правите неверни заключения и ненужни обвинения, важно е да общувате помежду си и да работите върху доверието в отношенията. Това ще помогне да се избегнат конфликти и недоразумения.

Никой дори не иска да си помисли, че любимият мъж е способен на изневяра. Но е по-добре да сте подготвени и ако нещо се случи, винаги дръжте каишката къса - така ще бъде по-спокойно за всички.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес