Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 идеи да направите интериора на дома си визуално по-скъп

23 август 2023, 12:44 часа
Реклама

Оскъпяване на интериора без големи инвестиции - фантазия или реалистична задача? Експертите от школата по интериорен дизайн споделиха няколко ефективни трика, които ще ви позволят да преобразите интериора и да го оскъпите визуално, без да харчите баснословни суми.

Пространство и въздух

В нито едно модно списание за интериор няма да можете да видите апартамент, който прилича на пчелен кошер: много малки стаи, теснотия. Пространствата, изпълнени с въздух, изглеждат съвсем различно. Този ефект може да се постигне по много начини и изобщо не е необходимо да се разрушават стените.

Като начало не забравяйте колко е важно да използвате естествена светлина. Няма нужда да засипвате прозорците със саксии или да закачате затъмняващи завеси. Нека в тях да прониква много светлина и нищо да не й пречи.

Искате ли визуално да увеличите височината на тавана? Закачете корниза по-високо и изберете врати, които са по-високи от стандартната височина.

Друг вариант е да използвате огледала, които могат да бъдат окачени срещу прозорците. Те ще отразяват светлината и ще разширят пространството.

Опитайте се да използвате скрито съхранение в къщата - визуалният шум намалява цената на интериора и визуално стеснява апартамента, но редът изглежда съвсем различен.

Стилно и евтино: 5 идеи за създаване на ефектен интериор с малък бюджет

Естествени материали

Еко тенденцията дойде, настани се и не планира да напусне модерния интериор. Освен това, естествените материали могат визуално да добавят висока цена към интериора.

Не е необходимо да използвате мебели от махагон или естествени вълнени килими. Нека бъде естествен камък в декорацията на стени или подове, дървени плотове или качествен текстил - ще видите как стаята ще заблести.

Качествена санитария

Дяволът е в детайлите – този израз е най-подходящ за ВиК. Некачествената водопроводна инсталация, която тече или образува ивици през първите пет минути на използване, изглежда неприятно и поевтинява всеки дом.

По-добре е да похарчите пари за ВИК системата веднъж и да я използвате много години. Изберете опции, които отговарят на съвременните тенденции, но няма да излязат от мода през следващата година или две.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Обков и лампи

Не забравяйте за второстепенните, но в крайна сметка важни елементи на всеки интериор. Бъдете умни в избора на осветителни тела, направете висококачествено окабеляване и не забравяйте да обърнете специално внимание на контактите и ключовете. Избрани с вкус, тези елементи ще донесат стил и висока цена на дома.

Същото важи и за мебелния обков. Дори и да имате бюджетни мебели, можете да ги направите по-стилни само като смените дръжките с модерни опции. Самозатварящите се панти добавят комфорт при използване на мебелите и създават усещането, че използвате шкафове по поръчка.

Декор

Тук си струва да се даде предпочитание на големи акценти. Не трябва да прекалявате, задръствайки къщата с фигурки, донесени от почивки и пътувания. По-добре е да изберете един ключов елемент от интериора, около който след това ще бъде изграден друг декор. Може да бъде стилна скулптура, стенен вентилатор или картина. Маркирайте този елемент допълнително и той определено ще подхожда на вашия дом.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес