Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 дизайнерски съвета да направите интериора на кухнята си по-скъп и интересен

05 юни 2024, 16:11 часа
Реклама

Дизайнерите споделят интересни начини за трансформиране на вашата кухня. Има няколко неочевидни и оригинални начина да направите интериора на кухнята по-интересен и скъп. Дизайнерите споделиха съвети по този въпрос.

Изберете шкафове в един цвят

Ярките акценти в интериора изглеждат впечатляващо, но монохромният комплект ще придаде на кухнята по-скъп вид. Най-често фасадите, гърбът и плота са декорирани по същия начин, като се избира бяло, черно или сиво. Но това може да се направи и с по-смел нюанс, например прашно синьо, бордо, изумрудено.

Цветове и техники за дизайн на кухнята, които ще излязат от мода през 2024 г.

Направете някои от фасадите стъклени

Стъклените вложки в кухненския комплект не влияят значително на цената му, но в същото време ще изглежда визуално по-скъпо и по-интересно. В допълнение към обичайното прозрачно стъкло, можете да изберете матирано, гофрирано или затъмнено стъкло за вложки. Този метод ще помогне както да „облекчи“ пространството (в сравнение с конвенционалните фасади), така и да се превърне в интересен контрастен детайл.

Комбинирайте имитиращи материали

Друг начин да изведете кухненския си декор на следващото ниво е да включите разнообразие от материали и текстури. Комбинацията от керамични плочки, имитиращи камък или мрамор, фасади с дървесна текстура, както и метализирани или стъклени вложки в различни комбинации, пише списание „Идеи за вашия дом“, ще направят кухнята по-луксозна и интересна.

8 горещи тенденции в интериора на кухнята

Закачете лампа над масата

Осветлението в кухнята трябва да се вземе сериозно, тъй като много в интериора зависи от него. Важно е да обмислите внимателно светлинните сценарии и да направите източниците му или акценти, или допълващи аксесоари. Например, прожектори или пистови светлини се съчетават добре с декоративни висулки над зоната за хранене.

Закачете рафтове по нестандартен начин

Вече е почти невъзможно да изненадате с отворени рафтове. Но ако ги подредите по нестандартен начин, те могат да добавят новост към интериора и да усложнят геометрията на комплекта. В допълнение, рафтовете, които са направени от същите материали като части от фасадите, изглеждат по-скъпи и добавят гарантиран шик.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес