Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа
Реклама
 

13 мисли, които НЕ трябва да допускаме - ето защо

09 февруари 2021, 10:54 часа

Хората често се опитват да имат повече късмет от другите. Те харчат много енергия за ритуали, носят амулети и други магически атрибути. Въпреки това, екстрасенсите препоръчват да започнат с вътрешни промени. Мислите и чувствата без подходящ контрол могат да създадат огромни проблеми.

Реклама

13 мисли и чувства, които отблъскват късмета:

1. Не се доказвайте правотата си. Осъзнайте, че вашата гледна точка не е единствената. Не бива да разваляте отношенията с хора, скъпи на сърцето ви, само защото възгледите им са коренно различни от вашите.

2. Не контролирайте всяко малко нещо в живота си. Събитията, които ви се случват ежедневно, изискват контрол. Постоянното ограничаване изобщо не е необходимо. По този начин получавате много по-малко приятни емоции, изненади, щастие. Позволете си да се отпуснете и поне от време на време да се отпуснете по течението.

3. Не се обвинявайте за всичко. Отговорността за живота ви е само ваша. Не обвинявайте себе си и другите за вашите неуспехи. Научете се да преодолявате препятствията с високо вдигната глава.

4. Не позволявайте на негативните мисли да изтласкват положителните. Колко често се връщаме към неприятни разговори, преиграваме неуспехи и пропуски в главите си. Само разговорът се превръща в мъчение. Поставете си нова цел, направете нещо хубаво и се развеселете. Късметът обича хората със силна воля.

5. Не се оплаквайте постоянно. Хората, които са свикнали да се оплакват, често губят дори най-близките си хора.

6. Не критикувайте всички и всичко. Повярвайте ни, вие не сте толкова съвършен човек.

7. Не се опитвайте да привличате вниманието към себе си. Уникалност, мобилност и знания в много области ще ви помогнат да се реализирате, без да се хвалите.

8. Не се притеснявайте от промяната. В живота постоянно се случва нещо и промяната е неразделна част от този процес.

9. Не използвайте етикети. Преди да говорите за човек и събитие, опознайте ги по-добре. Повърхностните съждения често са погрешни и първото мнение може да се промени коренно, ако се задълбочите в процеса, общувайте. Отворете се за новото, научете за света в цялото му изобилие и вече няма да искате да го гледате през щорите.

10. Не се спирайте на миналото. Това, което ви се е случило веднъж, е в минало време. Животът продължава, следователно, забит в спомени, рискувате да забравите какво е настоящето. Всичко, което имате, е тук и сега.

11. Не позволявайте на страха да ви управлява. Започнете да осъзнавате, че повечето страхове са илюзия. Страхът е толкова по-страшен, колкото повече енергия влагате в него. Изследвайте себе си, стигнете до дъното на проявата на страх чрез медитация  и изкоренете тази негативна проява от душата.

12. Не се оправдавайте през цялото време. Разберете какво ви задържа и бъдете честни със себе си. Не са необходими оправдания, ако своевременно предупредите за възможни проблеми. Неизпълнението на обещание например не ви лишава от отговорност. Затова, за да не се оправдавате и да не се изчервявате, помислете предварително за всички рискови фактори.

13. Не живейте според стереотипите и наложените мнения. Неуспехите в живота често се случват на тези, които се опитват да живеят така, както им е било казано. Но ако котлетите са полезни за Саша, тогава салата е за предпочитане за Лена. Разберете, че животът на всеки е уникален и протича по план, без да се повтаря. Спрете да мислите с главата на някой друг и вземайте решения, от които не сте доволни. Може би отличен художник живее във вас, но обществото е решило, че стругът е най-подходящ за вас.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес