Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Расте броят на загиналите при взрива в Измир, има арестуван (ВИДЕО)

30 юни 2024, 22:47 часа

Расте броят на загиналите и ранените при експлозията в ресторант в квартал "Торбалъ" в Измир. Новината съобщава губернаторът Сюлейман Елбан, предава Анадолската агенция.

Реклама

Припомняме, че взривът се е случил в ресторант, като първоначалните данни са за експлозия на природен газ. Към момента екипи на Турската агенция за извънредни ситуации, медицински екипи, жандармерия и пожарна продължават работата си на терен. Междувременно в социалните мрежи се появи видео от момента на взрива. Кадрите разпространи министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая. ОЩЕ: Eксплозия на природен газ в Измир: Има загинали и ранени

Жертвите и ранените

Първоначално информацията беше за четирима загинали и около 20 ранени. Новите данни са за 5 жертви и  57 ранени, като те са разпределени в 4 различни болници.

Щети по сградите

По информация на губернатора на Измир има щети по сградите. "Взехме предпазни мерки по отношение на временното настаняване на гражданите, живеещи в повредени сгради. Настаняваме желаещи в различни хотели в нашата област", коментира Елбан. 

Има арестуван за взрива в Измир

Започнато е съдебно разследване на експлозията в Измир. Смята се, че тя е причинена от промишлен цилиндър. Екипи на жандармерията са задържали заподозрян за взрива. Разпитът му продължава, съобщи още турският вътрешен министър в Twitter. ОЩЕ: Бензиностанция се взриви в Ереван (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес