Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Миткова постигна четвърти най-добър резултат в света и покри олимпийски норматив

30 юни 2024, 22:50 часа

Пламена Миткова постигна четвърти най-добър резултат в света за годината и втори в историята на българската атлетика! 19-годишната пловдивчанка скочи 6.97 метра (0.6 м/сек) и покри олимпийския норматив, който е 6.86 метра. Това е и личен рекорд за състезателката на Локомотив (Пловдив), която спечели титлата на скок дължина при жените на Държавното първенство.

Реклама

Миткова с втори най-добър резултат в българската история

Миткова направи страхотния скок в последния си шести опит на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Тя показа, че се намира в превъзходна форма. Преди около две седмици талантливата спортистка завърши на седмо място във финала в скока на дължина на Европейското първенство в Рим.

Дните до Париж

Божидар Саръбоюков триумфира с един успешен опит

При мъжете Божидар Саръбоюков завоюва трета национална титла в скока на дължина на открито, след като записа 7.99 метра. Представителят на Хеброс-Харманли направи само един успешен първи опит и след това записа пет фаула. Очаквани шампиони имаше и в скока на височина. При жените първа е Мирела Демирева (Берое, Стара Загора) с 1.91 метра, а при мъжете триумфира Тихомир Иванов (Берое) с 2.17 метра.

ОЩЕ: Алекс Начева след тежката травма: Невъзможно бе да взема медал в Париж, ще го спечеля в Лос Анджелис

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес