Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Двама се карат, третият печели": Джордж Ръсъл триумфира в Австралия (ВИДЕО)

30 юни 2024, 21:14 часа

Джордж Ръсъл се възползва от катастрофа между Макс Верстапен и Ландо Норис, за да триумфира на Гран при на Австрия от Формула 1 и да постигне първа победа за годината. Пилотът на Ред Бул завърши на петото място, а Норис се оттегли от състезанието.

Реклама

Верстапен и Норис се удариха, Ръсъл е първи

Верстапен летеше към трета поредна победа във Формула 1, но необичайно дълъг пит-стоп забави нидерландеца и той се впусна в битка с Норис за първото място. Пилотът на Макларън опита да го изпревари три пъти и в последния случай, седем обиколки преди края, двата болида се допряха и спукаха задни гуми.

ОЩЕ: Алонсо 2.0: Как Джордж Ръсел превзе първата позиция в стила на легендарния испанец

Норис отпадна

Инцидентът бе разследван бързо от маршалите и Норис получи наказание от пет секунди, а Верстапен - 10. Това смъкна световния шампион на пето място, докато при Норис проблемът бе по-сериозен и той отпадна.

Верстапен дръпна на върха

Така Джордж Ръсъл записа първата си победа от есента на 2022 насам. Той завърши с 1.906 секунди пред Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) и с 4.533 пред Сайнс, а Люис Хамилтън стигна едва до четвъртото място. Все пак Верстапен събра 238 пункта и увеличи преднината си на върха в класирането, тъй като преследвачите Норис и Льоклер не попаднаха в топ 10.

ПРЕДИ СЕДМИЦА: Верстапен потрепери в края, но триумфира за трети пореден път в Гран При на Испания

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес