Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мощни взривове в Керч: Какво се случва с Кримския мост? (ВИДЕО и СНИМКИ)

30 юни 2024, 21:44 часа

За експлозии в Керч и за работа на руската противовъздушна отбрана на окупирания полуостров Крим съобщават местните канали във вечерните часове на 30 юни.

Реклама

Още: Дим и огън: "Сбогом" на 8 руски ПВО системи и комуникационен център в Крим (ВИДЕО)

Какво става с Кримския мост?

Според „Кримски вятър“ около 20:35 ч. местно време от летище „Белбек“ са излетели бомбардировачи. Двадесетина минути по-късно каналът съобщи за силни експлозии в Керч, в най-източната част на Крим. Там е Кримският мост, който свързва полуострова с континенталната част на Руската федерация.

Руските пропагандисти съобщиха, че движението на превозни средства по Кримския мост е временно преустановено. Не стана ясно каква е причината за спирането.

Още: Плажовете в Севастопол си остават отворени: Вземат се други мерки срещу ракети и дронове

Попадения в Шчелкино

Силни взривове е имало и в Шчелкино – на запад от Керч, съобщават местни жители. Руската ПВО пък е заработила в района на Армянск – по първоначални данни е изстрелян прехващач към летяща ракета. ПВО се е активирала и над Феодосия.

В Шчелкино след това е била свалена и втора ракета, пише „Кримски вятър“. Линейки и пожарни надуват сирени из града, гласи информацията. Впоследствие се появи снимка на пожар. Стана ясно, че той се е разгорял в частното селище "Енергетик-2", към който са насочени линейки и пожарни коли.

Още: Ракетна атака: Експлозии разтърсиха Севастопол (СНИМКА)

Целта край Шчелкино може да е била радарна станция в Мисовой, съобщава "Кримски вятър", като се позовава на данни от сателитни снимки.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес