Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Охранителните мерки за респект - душене и шамари

30 януари 2017, 08:25 часа
Реклама

Признаци на агресия при опит да бъдат събудени и изведени – така Ивайло Христов от СОТ 161 обясни какво се е случило при Моста на влюбените до НДК вчера (29 януари). По думите му екипи на СОТ 161 реагирали на сигнал на заведение за бързо хранене (бел. ред. – "Макдоналдс"), тъй като персоналът не можел да се справи с двама младежи и да ги накара да напуснат.

По думите на Христов агресията на младите мъже към охранителите се изразявала с "обиди и провокации". Той добави, че единият от младежите, които са били изведени от охранителите, е започнал провокациите.

Пред Нова телевизия Христов определи като "мерки за респект" замахването и хващането за врата от страна на един от охранителите към един от младежите. Той заяви и, че младежът посегнал към джоба си и не се знаело дали няма да извади оръжието.

За финал Христов поиска нов закон за охраната, но той подчерта, че екипът на СОТ 161 се е справил със ситуацията. Христов отрече и, че на заснетото видео младежът е бил с вързани зад гърба ръце.

От МВР обясниха, че е подаден сигнал за извършен побой срещу млад мъж. Когато полицаите са дошли, вече е имало линейка и според медицинска оценка е нямало следи от побой. Двамата младежи били във видимо нетрезво състояние, възможно е да са ползвали наркотици. Един от тях е осъждан за употреба на наркотици, но засега полицията не може да го намери отново. Двамата не са подали жалба в полицията, но е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършен побой.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес