Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Охранител от "Делта гард" преби младеж на Черноморието

05 юли 2024, 20:23 часа
Реклама

Охрана преби турист на Черноморието, разказва приятел на пострадалия.

"На първи юли, само преди няколко дни, мой приятел, студент първи курс е бил жестоко пребит безпричинно от охраната на "Кайт бар" в Къмпинг “Градина”. Счупена му е челюстта на три места с метален бокс", написа във Фейсбук Владимир Чешмеджиев.

"До това се стигнало, след като друго момче в заведението Кайт бар седнало неволно на част от декора на бара. При сядането съборил парче пица. Секунди след това без никакви обяснения, охранителят от фирмата "Делта гард" го свалил на земята с удар в главата и продължил да го бие", разказва приятелят на битото момче.

"Тогава студентът първи курс – Влади, мой адаш, се намесил, като отишъл при охраната и единствено попитал защо го бие, опитал се е да го разубеди и се е извинявал от негово име. Като през цялото време е бил с вдигнати ръце, в знак на извинение.

Още: Кошмар посреща туристите в Слънчев бряг: Без тротоари, но с ремонти и боклук (СНИМКИ)

За секунди охранителят се е обърнал и започнал да го удря с бокс в челюстта. Още с първия удар Влади изпада в безсъзнание на земята и едва след като връща съзнание, разбира, че ударите са били с бокс, а челюстта му е счупена", продължава Чешмеджиев.

Но нещата не свършват дотук. Според свидетелите в този момент пристигнал друг охранител с нож.

"Тревожно е било бездействието на органите на реда, които пристигнали с голямо закъснение на местопроизшествието и в крайна сметка не реагирали адекватно, според свидетели и пострадалите момчета.

Още: Bird.bg твърди, че прокуратурата не е била настоятелна със сигнал за неплатени данъци от "Делта гард"

Младежът е откаран в болница и е опериран в "Пирогов". Челюстта му е счупена на три места от ударите с бокс.

Приятелят на младежа разказва още, че изобщо не става дума за пиянска свада: "Пострадалият Влади, с когото сме тренирали години заедно, е изявен в спорта и завършва гимназията си само преди година с пълно отличие".

От "Кайт бар" потвърждават официално за случилото се в позиция, публикувана във Фейсбук.

От заведението уточняват, че "става въпрос за превишени права и безразсъдно поведение на служител от охранителна фирма".

"Ние никога не сме толерирали подобно поведение и ежедневно разговаряме с нашите охранители да уважават клиентите ни и да са в тяхна помощ. Уверяваме ви, че въпросният служител ще понесе своята отговорност спрямо законите на България", казват от бара.

И МВР-Бургас потвърди за побоя. Вече е образувано досъдебно производство, разпитани са свидетели и разследването продължава.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес