Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удрял я с ръце по главата: Задържаха мъж за домашно насилие

05 юли 2024, 13:14 часа
Реклама

Мъж е задържан под стража за опит за принуда и за нанасяне на телесна повреда на 26-годишна жена в условията на домашно насилие, съобщават от Софийската градска прокуратурата. 

По искане са прокуратурата С.К. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 17 юни около 17:30 ч. на ул. „Клокотница“ в София е удрял с ръце по главата В.З., с която живее във съвместно съжителство, и й причинил лека телесна повреда, за това, че на 18 юни около 11:30 часа е направил опит да я принуди да тръгне с него, като употребил за това сила. Трети човек е прекъснал деянието.

Още: Оставиха в ареста Орлин Гигов, обвинен за убийството на украинка

Задържане под стража

На 19 юни за двете деяния е образувано досъдебно производство от Второ Районно управление-СДВР. На 20 юни лицето С.К незабавно е привлечено към наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор е постановил и задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, предвид възможността С.К. да извърши друго престъпление.

На 04 юли съдът се е съгласил с доводите на прокурора, че обвиняемият може да извърши друго престъпление или да се укрие и е наложил мярка „задържане под стража“, пишат още от прокуратурата. Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд, предава БТА.

Още: Жена твърди, че бившият ѝ мъж заплашва с убийство

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес