Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Охранителят на "Делта гард", който преби студент на морето, получи условна присъда

22 октомври 2024, 10:06 часа • 375 прочитания

Полицаят Христо Петров, който работи и като частен охранител на "Делта гард", получи 5-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Припомняме, че мъжът нападна и счупи челюстта на студента Владимир Радев навръх 1 юли тази година в заведение край Созопол. Припомнете си скандалния случай ТУК.

Версиите за побоя на се разминават. Според 19-годишния студент той е бил пребит, защото опитал да спаси свой приятел, ударен от полицая охранител. Бившият вече полицай обаче твърди друго - че Владимир и компанията му се гаврели с него и пребитият младеж уринирал върху пицата на охранителя. Последствията обаче са ясни - 19-годишният Владимир Радев е с множество фрактури в областта на лицето.

"Бях меко казано шокиран от това, което казаха адвокатите ми. За боя, който ме остави в тежко психическо и физическо състояние, последици почти няма", коментира студентът и сподели, че не очаква компенсация за страданията си и до днес се чувства некомфортно, когато стои близо до непознат човек.

Още: При побой между ученици: Пострада заместник-директорка на училище

Присъдата на извършителя е дадена след постигане на споразумение с Прокуратурата. "Струва ми се несправедливо", коментира Владимир пред NOVA.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес