Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мбапе, Кейн и Левандовски в надпревара с цифрите: Кой е най-добрият от началото на сезона?

22 октомври 2024, 11:51 часа • 335 прочитания

От началото на сезона трима от най-добрите нападатели в съвременния футбол - Килиан Мбапе, Хари Кейн и Роберт Левандовски, показват силни изяви за своите отбори, но с различен стил и резултати. В този анализ по данни на Squawka ще разгледаме представянето на звездното трио, за да видим кой се откроява най-много и в кои аспекти всеки от тях е най-силен.

Мбапе, Кейн и Левандовски - кой направи по-добър старт на сезона? 

Килиан Мбапе направи солиден старт в Реал Мадрид, като вкара 6 гола в първите си 9 мача в първенството. В сравнение с Кейн и Левандовски, френският нападател е далеч напред по отношение на изпълнените пасове, което свидетелства за вече впечатляващото му сътрудничество със съотборниците му в Реал. Той също така е изиграл най-малко мачове от тримата в резултат на контузия, която получи, но в по-голямата част от срещите на "лос бланкос" Мбапе продължава да показва защо Флорентино Перес преследваше подписа му толкова дълго време.

Килиан Мбапе

Хари Кейн блести за Байерн 

Междувременно Хари Кейн е вторият най-резултатен играч в Бундеслигата с 8 гола и 4 асистенции в седем мача за Байерн Мюнхен. 31-годишният англичанин, който в събота отбеляза хеттрик срещу Щутгарт през второто полувреме, има и най-висока успеваемост във въздушните двубои - 58,33%. Това не е изненадващо, като се имат предвид способностите му във въздуха.

Головата машина Левандовски обира овациите  

Но в много области той изостава от намиращия се във форма Роберт Левандовски. Деветката на Барселона отбеляза 12 гола в 10 мача за каталунците. Левандовски, разбира се, е изиграл повече мачове в лигата, но той властва в много аспекти, като е с най-висока точност на ударите - 68,75%, както и с най-много удари в очертанията на вратата.

Полският национал продължава да записва висок процент и що се отнася до успеваемостта в единоборствата по земя, да не говорим за способността му да избягва засадата в сравнение с Кейн и Мбапе. Формата на Левандовски несъмнено е една от ключовите причини за успехите на Барселона в последно време. В момента те са на върха в Ла Лига, с 3 точки пред съперника си Реал Мадрид.

Роберт Левандовски

Това до голяма степен се дължи на идването на Ханзи Флик начело на каталунците. Още от престоя им в Байерн Мюнхен, Лева показа отлична игра под наставленията на германския специалист. А цифрите говорят сами: 95 гола и 24 асистенции в 82 мача за поляка под ръководството на Флик (в Байерн и Барселона). Следващият мач на двамата е именно срещу бившия им тим.

ОЩЕ: Головата машина Левандовски пише история: Само Меси и Роналдо остават пред него

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес