Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради грешно издаден фиш: Д-р Цветеслава Гълъбова осъди КАТ

22 октомври 2024, 09:34 часа • 629 прочитания

Психиатърът Д-р Цветеслава Гълъбова получава глобата от 400 лв. през лятото, като според документа е извършила нарушението в Пазарджик през януари. Лекарката обаче е категорична - не е била в този град по това време. Фишът ѝ е връчен повече от половин година по-късно, когато я спрели за друго нарушение.

Първоначално от полицията ѝ предложили да подаде заявление, с което да помоли да ѝ отменят глобата. Тя обаче отказала и отишла на съд.

ОЩЕ: „Да закрием психиатриите“: Д-р Цветеслава Гълъбова за безкъсметието да си с психично болен

Тя се похвали, че вече има решение на Пазарджишкия районен съд. Той е отменил глобата, тъй като в нея имало фактическа грешка.

"Шофьорът, извършил това нарушение, не е карал моята кола, а може би собствената си, която е с друг регистрационен номер", обясни д-р Гълъбова в ефира на  Нова телевизия.

Известната психиатърка призова за промени в системата за отчитане на нарушенията на пътя. "Исках да предизвикам съответните органи да преосмислят много сериозно начина, по който се формират тези фишове. Аз с изненада научих, че там има човешка намеса - дигитално се прави снимката, но след това човек сваля номера. В 21 век това е недопустимо. Ние имаме изкуствен интелект - със сигурност неговите грешки ще бъдат по-малко от човешките в извършването на тази дейсност", заяви д-р Гълъбова.

Тя посочи, че не иска да има наказани заради немърливостта към нейния случай, а да се вземат бързи мерки за промяна на системата.

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес