Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филмът, който промени киното у нас - говори режисьорът на "Гунди - легенда за любовта" (ВИДЕО)

21 октомври 2024, 13:52 часа • 3181 прочитания

Най-голямата гала премиера в българската история, събрала над 8000 души публика. Филмът, който върна надеждата в българското кино, твърдят зрителите. Заглавие, за което говори цялата страна. 

Този успех успя да постигне филмът "Гунди - Легенда за любовта", който разказва за живота на футболната легенда Георги Аспарухов и неговата съпруга Величка Маркова. 

Източник: Междинна станция

ОЩЕ: Синът на Гунди: Майка ми остави част от себе си в този филм

Лентата проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година. В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край. На екран оживяха и някои от легендарните мачове с участието на Гунди, благодарение на стотиците специални ефекти, използвани във филма.

Но как се създава филм, който остава в историята? 

Специално пред Actualno.com, режисьорът на филма Димитър Димитров сподели за предизвикателствата, емоцията и процесът на заснемането на една от най-очакваните продукции у нас. 

Какво ни каза той - вижте в интервюто. 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес