Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Alfa Romeo възроди една от емблемите си - 33 Stradale

31 август 2023, 08:41 часа
Реклама

Италианската компания Alfa Romeo обяви възраждането на емблематичното спортно купе 33 Stradale. Колата ще бъде пусната в лимитирана серия от 33 екземпляра, всички от които вече са продадени.

Оригиналната Alfa Romeo 33 Stradale беше шосейна версия на състезателното Tipo 33. Неговата модерна интерпретация получава модерен облик с елементи в ретро-стил, а каросерия ще бъде сглобявана на ръка във фабриката на Touring Superleggera.



Снимка: Alfa Romeo

Новото Alfa Romeo 33 Stradale се предлага както в бензинова, така и в електрическа версия. В първия вариант мощността на спортното купе ще бъде 620 к.с., като тя се осигурява от 2,9-литров туин-турбо V6 двигател, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF.

Още: И Alfa Romeo се отказва от големите екрани в автомобила

Електрическата версия разполага със съвкупна мощност от 750 к.с., като от компанията-производител не разкриват други подробности за нейната задвижваща система. Известно е единствено, че ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнеме около 3 секунди.

Снимка: Alfa Romeo

Окачването с двойни носачи и активни амортисьори поддържа отзивчивостта и стабилността на на автомобила, докато спирачките Alfa Romeo Brake-By-Wire и Brembo въглеродно-керамичните спирачки осигуряват най-високо ниво на ефективност при спиране, похвалиха се от компанията.

Още: Нова компания ще представлява Alfa Romeo и Jeep в България*

В настройките на автомобила е участвал пилотът от Формула 1 – Валтери Ботас, който кара за отбора на Alfa Romeo. Той е участвал в представянето на колата пред клиентите, което се е състояло на пистата „Монца“. Цената на Alfa Romeo 33 Stradale не се съобщава, но по неофициална информация тя е около 2,8 млн. долара.

Снимка: Alfa Romeo

От компанията уточняват, че това е последната суперкола от марката, която е оборудвана с ДВГ. След 2027 г. Alfa Romeo ще произвежда само модели с електрическо задвижване.

Детайли за жестоката Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес