Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Издателство „Планини“ с участие на рок фестивала „Midalidare Rock 2022“ и литературна премиера на „ЕРИК – сказание за силата“

14 юли 2022, 10:17 часа
Реклама

„Понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.“

Реклама

Юли е книги и рок, защото за първи път българско издателство гостува на рок фестивала „Midalidare Rock 2022“, който се провежда в Долината на виното, от 14-до 17-ти юли.

„Идеята за партньорството е породена от новите творчески търсения, които ни помагат да растем и да се развиваме, като следваме собствен ритъм и темпо, в хармонично съзвучие с непреходните ценности, в които вярваме“, коментираха от издателство „Планини“.

В рамките на предстоящото музикално събитие, издателството ще представи сборника с разкази „Акорди“, който излезе в края на миналата година, както и своята нова книга - „ЕРИК – сказание за силата“ - книга Първа от Георги Връбчев, публикувана в началото на тази седмица.

Официална премиера на книгата - 16-ти юли – събота - 13 часа - Midalidare Gastro Pub.

За книгата:

Ерик е увлекателна история за величествения и загадъчен свят на викингите, в който едно малко момче, облечено в кожи, препасано с меч, украсен с гарванова глава, пътешества в суровите, древни планини на Скандинавия. Докато се бори с неравния терен, калта и непосилния си товар - тленните останки на неговия баща Едсгар - могъщият войн на великия Север, Ерик е призован да изпълни последната му заръка. Ранен, изтощен и отпаднал, Ерик поема на път към дома. Сам, но не съвсем.

„- Коя си ти… – прошепна отново момчето.

- Аз съм дъщерята на Один и Зората на времето – отвърна глас като пролет. - Аз съм Принцесата на зората – допълни девойката и хиляди арфи подхванаха мека мелодия.

Ерик усети, че потъва, приказното момиче отлетя надалеч.

- Ще те видя ли някога? – промълви той със сърцето си.“

Малкото момче попада във вихър от двуличие, предателства и угроза. Норните отреждат битките да бъдат негова съдба. Реални и невидими.

Дали ще оцелее малкият воин? Ще последва ли завета на своя баща, заветът на викинга?

Вълнуващото приключение на Ерик продължава, когато разлистите книга Първа „ЕРИК– сказание за силата“, която включва три свитъка – „Заветът на викинга“, „Сам“ и „В битка“.

Книгата е издадена, както на български, така и на английски език. Художник на корицата е Милена Балтаджиева. Ето какво сподели писателят Георги Връбчев, автор на книгата „ЕРИК – сказание за силата“ – книга Първа:

„Ние може да научим няколко добри неща от викингите – да бъдем непосредствени и да живеем с достойнство и чест. Най-голямата сила на Ерик се крие във вярата. В собствените му сили. В меча му и в ръката, която го държи.“

Никак не е случайно, че литературата и музиката дръзват да пътешестват заедно този юли, защото „Съдбата обича смелите“, както казва една латинска поговорка.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес