Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев отличи себераздаването на "лъвовете", но посочи слабостите на тима

04 юни 2024, 23:40 часа • 3542 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев даде своето мнение след равенството между "лъвовете" и Румъния в контролна среща. Специалистът отличи себераздаването на "трикольорите", но имаше резерви към прехода от защита в атака и използването на празните пространства.

Голямото себераздаване на "лъвовете" на Илиан Илиев

"Себераздаване, да сме много агресивни в дефанзивен план - в тази насока момчетата направиха максимума. Преходът в атака можеше да е по-добър, но да не бързаме. В края на сезона момчетата направиха голямо себераздаване", започна Илиев след равенството между България и Румъния.

Пас към миналото

Ласкави думи за Петров и резерви към прехода

"Християн игра срещу един от най-добрите играчи на Румъния - Ман, а и тези, които го подсигуряваха, се справиха. Тези в предни позиции също помогнаха много за резултата, макар че имахме много резерви в прехода и трябваше да използваме по-добре празните пространства. Пресираме високо и трябва да използваме по-добре празните пространства", смята той.

В края на сезона българите дадоха всичко от себе си

"Това, че не загубихме, е добре, но важното е, че момчетата се вложиха след целия сезон. Някои имаха успешни сезони, други - не толкова, но важното е, че дойдоха тук и дадоха всичко от себе си", похвали възпитаниците си националният селекционер на България.

ОЩЕ: Оперираха роден национал, аут е за три месеца

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес