Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тунчев преди гостуването на "Герена": Трудно ни е срещу Левски, но ще направим всичко възможно за добър резултат

27 септември 2024, 17:07 часа • 327 прочитания

Старши треньорът на Арда Кърджали - Александър Тунчев говори преди предстоящото гостуване на "Герена". Кърджалийци ще се изправят срещу Левски в неделя от 18:45 часа. Пред Дарик радио и dsport 43-годишният специалист призна, че тимът му гостува трудно на "сините" и ще трябва да вложи двойно повече усилия, ако иска да спечели нещо от мача.

Тунчев за предстоящия мач с Левски

"Със сигурност ще направим всичко по силите си да постигнем един добър резултат за нас. Ясно е, че няма да бъде никак лесно. Това, което Левски показва от началото на сезона, наистина ще ни бъде много трудно. През последните няколко години така не се представяме по най-добрия начин на "Герена". Ще трябва да вложим двойно повече усилия срещу Левски, ако искаме да спечелим нещо", заяви Александър Тунчев.

Левски започна вихрено тазгодишната си кампания в Първа лига, като в момента дели първата позиция с шампиона Лудогорец. "Сините" записаха 7 победи, 1 равенство и 1 загуба от старта на сезона.

"Често да си призная, нямам обяснение защо играем толкова трудно при гостуването си на Левски", призна Тунчев. "Има още един отбор срещу когото не се представяме добре в гостуванията. Постарахме се през седмицата да работим в психологическа насока. Надявам се, че добрите резултати са вдъхнали по-голяма увереност на самите футболисти. Дано се представим по най-добрия начин."

Александър Тунчев

Статичните положения ще бъдат един от козовете на Левски срещу Арда

Тунчев разкри и какво ще бъде най-голямото предимство на опонента: "Не е тайна за никого, че Левски има предимство при статичните положения. Това ще бъде един от козовете им срещу Арда. Казал съм на футболистите, че не е важно колко си висок, а как атакуваш и се защитаваш. Винаги е плюс, когато имаш високи футболисти, които могат да играят с глава."

Тунчев остана доволен от представянето на "небесносините" в последния им мач срещу Ботев Пловдив.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес