Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крути мерки: Полицията пуска дронове на дербито Левски - ЦСКА

05 април 2024, 15:27 часа
Реклама

Видеонаблюдение и дронове са част от мерките, които ще помагат за опазването на обществения ред по време на голямото дерби между Левски и ЦСКА. Двата тима се изправят един срещу друг в неделя на Националния стадион "Васил Левски", а органите на реда са взели крути мерки за събитието.

Реклама

Дронове ще бродят над стадион "Васил Левски"

Дроновете ще се използват за установяване на нарушители по трибуните на стадиона. В случай, че бъдат засечени нарушители, те ще бъдат задържани след края на двубоя, обяви Иван Георгиев, който е началник на сектор "Масови мероприятия" към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Левски - ЦСКА

Как ще се осъществява достъпът до стадиона?

Достъпът до стадиона ще бъде съставен от два кръга проверки на посетителите. Първият кръг ще се осъществява от полицията на изградени пропускателни пунктове. Вторият кръг пък ще бъде на входовете на стадиона от две наети частни охранителни фирми. В района на стадиона ще има засилено полицейско присъствие.

От СДВР предупредиха, че е възможно да има затруднено движение в централната градска част на столицата. И допълниха, че са готови за провокации от фенове, макар такава информация на този етап да не е постъпвала. Освен това в СДВР са заявени и традиционните шествия на агитките на двата отбора.

ОЩЕ: Нежелан съдия на мачове на ЦСКА ще свири дербито с Левски

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес