Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наставникът на Ботев Пловдив: Не сме фаворити, но имаме шанс срещу Марибор

03 юли 2024, 16:14 часа
Реклама

Ботев Пловдив ще мери сили с тима на Марибор в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Наставникът на "канарчетата" Душан Керкез заяви, че отборът му не влиза като фаворит в двубоя, но изрази увереност, че неговите възпитаници имат шанс и ще дадат всичко от себе си, за да продължат към следващата фаза. В интервю пред клубната телевизия Керкез коментира актуалните теми около отбора в края на лятната подготовка и сподели какви са целите пред Ботев за следващия сезон.

"Канарчетата" ще дадат всичко от себе си срещу Марибор

"Опитваме се да останем спокойни и да работим, както обикновено. Тази подготовка не е само за мачовете с Марибор. Опитваме се да адаптираме новите играчи, да се подготвим физически. В този момент се готвим за двубоите с Марибор, но няма голяма разлика в начина, по който работим. Имаме повече време да опознаем съперника. За мен най-важното в момента е, че футболистите се трудят доста, нямаме контузии и градим стила на игра, който искаме", каза Душан Керкез.

Ботев Пловдив

Срещата между Ботев и Марибор ще се изиграе на 11 юли (четвъртък) от 21:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, а реваншът ще бъде следващия четвъртък на 18 юли от 21:15 часа.

"От жребия знаем, че не сме фаворити срещу Марибор, но съм сигурен, че имаме нашия шанс и ще дадем всичко от себе си в тези два мача, за да продължим в следващия кръг. Имаме нужда от голяма подкрепа от феновете и съм сигурен, че ще я получим и в двата мача", допълни още той и коментира лятната подготовка на отбора.

Керкез гледа напред след добра лятна подготовка

Душан Керкез

"На всеки треньор му трябва повече време за подготовка. Знаехме, че след като вземем Купата, почивката ще е кратка. Хубавото е, че всички нови футболисти са тук в отбора. Можем да работим заедно, защото привлякохме всички в подходящия момент. Поздравленията са за нашия спортен директор, неговите асистенти и скаутите, които работиха в последните месеци, за да подготвят трансферния период и да доведат новите попълнения много бързо. Това е много важно. Всички играчите работят професионално, нямаме контузени и гледаме напред", каза наставникът на "канарчетата".

Керкез изрази удовлетворение си от новите попълнения на тима, които бяха привлечени от началото на трансферния прозорец: "Доволен съм от играчите, които дойдоха в тима. Разбира се, някои от тях се нуждаят от повече време. Всичко се случва много бързо. Идват в нова държава с различен манталитет. Трябва да се адаптират. Много е важно, че 80-90 процента от състава от миналия сезон остана. Когато градиш нещо, това е от огромно значение."

Стъпка по стъпка Ботев Пловдив ще атакува титлата в България

Ботев Пловдив

А целта пред "жълто-черните" е една: "Искаме да работим усилено и да подготвим отбора да се бори винаги за челните 3-4 места в класирането, за класиране в Европа и спечелването на Купата. Може би след няколко години и за шампион, защо не. Това е клуб с богата история, с голяма фенска маса. Сигурен съм, че Ботев ще се движи стъпка по стъпка нагоре и винаги ще е сред най-добрите отбори в България."

Днес Ботев Пловдив ще изиграе последната си контрола от лятната подготовка срещу състава на Крумовград. Срещата ще започне в 21:00 часа

ОЩЕ: Ботев Пловдив продава вратар в Бундеслигата, „канарчетата“ прибират сериозна сума

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес