Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Летището в Алепо заработи отново

09 септември 2022, 23:45 часа
Реклама

Летището в Алепо в Сирия е отворено отново след ремонт заради израелски въздушен удар по-рано тази седмица.  Повредата на главната писта по време на нападението във вторник извади летището от строя. Министерството на транспорта съобщи, че ремонтът е приключил, предаде БГНЕС.

Първият полет се приземи в 20:30 ч. местно време, по данни на мониторинговата група „Сирийски център за наблюдение на човешките права“. Израелският удар, който според наблюдателите е бил насочен към склад, използван от подкрепяни от Иран милиции, е вторият, който поразява летището само за седмица. Според мониторинговата група израелският удар е бил насочен към склад, който е използван от подкрепяните от Иран милиции. Летището е поразено за втори път тази седмица. 

От избухването на гражданската война в Сирия през 2011 г. Израел е нанесъл стотици удари по северната си съседка. Те насочени както срещу правителствени войски, така и срещу съюзнически сили, подкрепяни от Иран, и бойци на Хизбула. Макар че Израел рядко коментира отделни удари, той признава, че е извършил стотици. Според Израел въздушната му кампания е необходима, за да попречи на Иран да се укрепи на прага на страната.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес