Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Израелски министри: Време е за извънредно правителство заедно с опозиционните партии

09 октомври 2023, 10:46 часа • 1608 прочитания

Израелски министри призоваха за съставяне на правителство на националното единство, включващо опозиционните партии.

"Израел е във война и това е моментът за правителство на националното единство. В такъв сложен момент трябва да загърбим различията си и да се обединим срещу врага, който иска да ни унищожи", каза министърът на икономиката и промишлеността Нир Баркат, цитиран от "Джерусалем пост".

„Бойци на ЦАХАЛ от всички части на израелското общество ще се бият за държавата Израел и ние трябва да ги подкрепим с правителство на единството, което ще представлява целия народ“, добави той.

Още: Кои и какво е "Хамас": Новият-стар враг на Израел

Финансовият министър Бецалел Смотрич публикува изявление, в което се казва: „реалността диктува, че единството и сплотеността са това, което е необходимо, за да победим нашите врагове. (...) Призовавам министър-председателя Нетаняху и Бени Ганц да отговорят на случая, да се срещнат незабавно и да се споразумеят относно създаването на национално извънредно правителство, което ще обедини хората, ще повдигне духа, ще предостави пълна подкрепа на ЦАХАЛ и ще доведе до пълното премахване на Хамас и терористичните организации в Газа".

Лидерът на опозицията Яир Лапид по-рано заяви пред премиера Нетаняху, че ще подкрепи създаването на извънредно съвместно правителство в светлината на войната с "Хамас", съобщи БГНЕС.

Още: Дипломат от ООН: Започва невиждана военна операция в Газа

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес