Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 6 октомври 2024 г.

06 октомври 2024, 20:00 часа • 920 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 6 октомври 2024 г.:

НАЙДЕН ТОДОРОВ: НЕ Е НОВА СХЕМАТА ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА

За Разградския театър схемата за източване на бюджетни средства е нова, но не е нова за други театри в страната. Това заяви в предаването "На фокус" ресорният служебен министър Найден Тодоров.

МАКРОН ПРИЗОВА ДА СЕ СПРАТ ДОСТАВКИТЕ НА ОРЪЖИЕ ЗА ИЗРАЕЛ. НЕТЯНАХУ: КАКЪВ ПОЗОР! (ВИДЕО)

Френският президент Еманюел Макрон призова съюзниците да не доставят оръжие на Израел, което ЦАХАЛ (израелската армия) може да използва в Ивицата Газа.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ: ЕТО КОИ МОМИЧЕТА НАПУСКАТ АНСАМБЪЛА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА (ВИДЕО)

Четири гимнастички напускат ансамбъла на националния отбор по художествена гимнастика. Това съобщи председателят на Федерацията Илиана Раева пред БНТ.

ФРАНЦИЯ И АЗЕРБАЙДЖАН ОТХВЪРЛИЛИ ЕЛВИРА КРАСНОБАЕВА. РАЕВА: НЯМА ПЪТ НАЗАД ЗА НЕЯ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР

По време на Олимпийските игри в Париж майката на Елвира Краснобаева е преговаряла с Франция за смяната на държавата, за която да се състезава дъщеря ѝ. Това каза пред БНТ председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

МИЗЕРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА ПУТИН: С ТОВА ТЕМПО ЩЕ МУ ТРЯБВАТ ОЩЕ 800 ГОДИНИ ДА ПРЕВЗЕМЕ УКРАЙНА (ОБЗОР - ВИДЕО)

С темпото, с което Путинова Русия напредва в Украйна, ще ѝ трябват около 800 години и още 2,4 млрд. войници (като дадени жертви – убити, ранени и изчезнали по време на акция, а към 5 октомври, съгласно данните на украинския генщаб, руските военни жертви в Украйна вече са над 660 000 души). Такива изчисления направи Роман Шеремета, ректор на Американския университет в Киев.

СОЦИАЛНИЯТ МИНИСТЪР: УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ ПРЕЗ 2025 Г. ЩЕ Е ПО-МАЛКО

"Най-добрият вариант за определяне на минималната работна заплата (МРЗ) е да има консенсус между синдикати и работодатели. Те за съжаление са на диаметрално противоположни мнения. Има и директива на ЕС за транспониране, за да може МРЗ да е адекватна, но не върви процесът по най-добрия начин." Това каза в интервю пред БНР министърът на МТСП Ивайло Иванов за МРЗ от 1077 лв. от 1 януари 2025 г.

ЗАПАДА И УКРАЙНА ОБСЪЖДАТ СХЕМАТА "ТЕРИТОРИИ СРЕЩУ ЧЛЕНСТВО В НАТО". ПОЗИЦИЯТА НА ЗЕЛЕНСКИ

Западните дипломати и все повече чиновници в Украйна стигат до идеята, че компромисът за края на руско-украинската война може да бъде схемата "територия в замяна на членство в НАТО", пише Financial Times.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 7 ОКТОМВРИ 2024 Г. (ПОНЕДЕЛНИК)

С какво време ще посрещнем първия ден от новата седмица - дъжд или слънце. Какви ще са минималните и максималните температури вижте в понеделник, 7 октомври 2024 г., вижте в прогнозата за времето.

ЮВЕЛИРНА ОПЕРАЦИЯ: КАК МОСАД ПРОГРАМИРА ПЕЙДЖЪРИТЕ ТАКА, ЧЕ ОТ "ХИЗБУЛА" ДА ИЗПОЛЗВАТ И ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ

Операцията с едновременното взривяване на хиляди пейджъри на бойците на "Хизбула" е търпеливо планирана и подготвена от Израел стъпка по стъпка в продължение на няколко години докато се стигне до зрелищния финал на 17 септември, когато 5000 пейджъра експлодираха едновременно в ръцете на екстремисти от групировката, оставяйки след себе си много жертви и осакатени.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес