Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец пречупи Локо Пловдив в края и задълбочи "черно-бялата" криза

06 октомври 2024, 21:57 часа • 1031 прочитания

Лудогорец еднолично е на върха в Първа лига! "Орлите" надвиха Локомотив Пловдив с 1:0 в двубой от 11-тия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата реализира Рик Джонатан в 84-тата минута. Разградчани пропуснаха още няколко 100%-ови голови положения, а много спасявания направи и Мартин Луков.

Така родният хегемон еднолично зае първото място в класирането с 28 точки - с 3 пред Левски. "Сините" обаче са с мач повече. "Смърфовете" пък не успяват да стигнат до победа в пета поредна среща. Те се намират на десета позиция с 12 пункта.

ОЩЕ: Пропуснатата дузпа от Пьотровски коства над половин милион лева на Лудогорец

Пас към миналотоРик е герой за Лудогорец! Локо Пловдив се намира в лоша серия

На "Хювефарма Арена" домакините бяха по-активни през първото полувреме, но не създадоха много чисти шансове. Ерик Маркус и Дерой Дуарте тестваха късмета си, ала без успех. След почивката на терена имаше много по-динамичен и остър Лудогорец. Мартин Луков демонстрира своя рефлекс и спря няколко пъти футболистите на "зелените".

Чочев уцели греда

Той изби удар с глава на Алмейда и шутове на Чочев и Маркус. В 75-ата минута Ивайло Чочев уцели и греда, засичайки центриране на Видал. Малко преди да изтече редовното време логичното се случи. Рик Джонатан навлезе навътре и матира Мартин Луков с хубав изстрел. До края на мача голмайсторът пропиля още една възможност.

ОЩЕ: Лудогорец пропусна дузпа и се размина с голяма и важна победа в Европа

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес