Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Картър: Агресия от страна на Русия е най-голямото предизвикателство

17 май 2016, 22:05 часа
Реклама

Министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър постави Русия на първо място в списъка с предизвикателствата, с които страната му се сблъсква по света, предаде ТАСС.

Реклама

"Пред нас има цели пети големи, непосредствени и развиващи се предизвикателства. Преди всичко ние противодействаме на перспективата за агресия от страна на Русия – на първо място в Европа“, заяви Картър.

На второ място той спомена „жизненоважните промени в Азиатско-тихоокеанския регион – най-важния регион за бъдещето на САЩ“. Картър заяви, че „подемът на Китай е сам по себе си нормално явление, но някои действия на Пекин, преди всичко в Южнокитайско море, предизвикват сериозна загриженост“.

За трета задача министърът определи „усилването на силите за сдържане и отбрана пред лицето на запазващите се ядрени амбиции и продължаващите провокации“ от страна на КНДР. „На четвърто място ние сдържаме иранската агресия и пагубното му влияние в района на Персийския залив“, заяви Картър.

На пето място като предизвикателство пред САЩ той определи „противодействието на тероризма“ в това число и срещу „Ислямска държава“, пише "Фокус".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес