Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън: За да победите вируса, трябва да победите Тръмп

02 ноември 2020, 16:52 часа • 3067 прочитания

Поражението на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп на президентските избори на 3 ноември е предпоставка за преодоляване на пандемията от COVID-19 в страната. Това изявление направи кандидатът за президент на Демократическата партия Джоузеф Байдън на митинг във Филаделфия, Пенсилвания, предаде ТАСС.

"Истината е, че за да победите вируса, първо трябва да победите Тръмп. Самият той е вирус", заяви Байдън.

Той изрази възмущението си и от предположението на ръководителя на Белия дом, че американските лекари изкуствено надуват данните за коронавируса, за да извлекат ползи. "Това е повече от атака. Това е срам, той самият е срам", добави Байдън.

Демократът последователно критикува по време на предизборната си кампания основния си съперник на изборите за забавянето при въвеждането на санитарни и епидемиологични мерки в Съединените щати, и неспособността да се ограничи пандемията.

Според университета Джонс Хопкинс, който обработва информация на американските власти, Световната здравна организация и други официални източници, в САЩ са регистрирани над 9 190 000 случая на коронавирусна инфекция, а 230 934 души са починали. Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес