Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

300 полицаи следят за спазване на реда във Варна и областта в деня за размисъл

24 октомври 2015, 16:41 часа
Реклама

Във Варненска област е създадена организация за съпровод и охрана на бюлетините до тяхното пристигане в СИК. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Варна.

Според създадената организация за подготовката и произвеждането на избори за общински съветници и кметове и на национален референдум на 25 октомври, служителите на Областна дирекция на МВР - Варна ще осъществяват охраната на 630 секционни избирателни комисии и 8 подвижни секции.

За охраната им, обезпечаването на обществения ред в и около тях ще бъдат ангажирани общо около 620 служители - на 24 октомври около 300 служители, а в самия изборен ден - около 320. За охраната на Общинската избирателна комисия във Варна, която считано от 17 октомври, функционира в Двореца на културата и спорта, са ангажирани 63 полицейски служители.

Съвместно с ОИК е създадена организация за съпровод и охрана на бюлетините до тяхното пристигане в СИК. Освен физическата охрана на СИК е създадена организация за приемане и отработване на сигнали за нарушаване политическите права на гражданите.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес