Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са ядките, които подобряват настроението. Похапвайте ги всеки ден!

15 май 2024, 09:10 часа
Реклама

Често ли ви се случва да страдате от липса на настроение? Забелязвали ли сте какво най-много ви влияе и води до загубата на положителни емоции?

Сигурни сме, че забързаният начин на живот и стресът са в епицентъра на това. Колкото и да не ни се иска да си го признаем, все по-голяма част от населението у нас, а и по целия свят, се оплаква от липса на настроение, което е в резултат на безпаричие, стрес, напрежение, проблеми в семейството и други.

Днес ще споделим с вас една доста положителна информация. Ще ви разкажем за хранителен продукт, способстващ възвръщането на настроението по естествен начин. Става въпрос за обичаните от почти всеки лешници.

Още: Защо накисването на лешници е задължително преди консумацията им?

Какво трябва да знаем за лешниците и как те влияят на доброто ни настроение?

Малцина знаят, че лешниците, освен вкусни ядки, действат като естествен антидепресант. Те успяват да ни помогнат при облекчаване на симптоми на депресия.

Това се дължи най-вече на състава на ядката. Богат е на алфа - линоленова киселина, витамини от групата В и омега - 3 мастни киселини. Всички те успяват да се борят с чувството за тревожност и в резултат на това човек се чувства значително по-добре.

Може и да не знаете, но витамин В6 играе важна роля в синтеза на невротрансмитери като епинефрин, мелатонин и серотонин.

Още: За ядене на сурови лешници си има правилното време - ето кога!

От консумацията на лешници можем да извлечем и други ползи. Тези ядки подобряват паметта. Препоръчително е редовно да ги включваме в менюто си, като това съвсем не значи, че трябва да прекаляваме с количествата, защото все пак всекиму е известно, че ядките са с високо калорийно съдържание.

Лешниците се съчетават добре с шоколад, овесени ядки, смутита, енергийни блокчета и други. Можете да експериментирате и да си приготвите най-различни сладости, в които да ги включите.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансираното хранене.

9 здравословни ядки с ниско съдържание на въглехидрати

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес