Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тази домашна смес ще се отървете от миризливките у дома завинаги

24 август 2024, 06:00 часа

Нашествието на миризливки става по това време на годината, защото сега те търсят място за зимуване. Дръжте ги далеч с този спрей

Вижте още: Ако имате тези симптоми след ужилване, незабавно отидете на лекар

Не убивайте миризливката, защото само тогава ще усетите защо носи такова име. Вместо да я убиете, някак си я вдигнете и я изхвърлете от къщата или апартамента. Но ако абсолютно не искате да ги виждате в къщата си, има 7 начина да ги прогоните:

1. Поставете мрежи на прозорците, за да предотвратите проникването на тези насекоми в дома ви.

2. Ако видите миризлива буболечка в дома си, хванете я с кърпичка или найлонов плик и я изхвърлете в тоалетната. Внимавайте да я го смачкате в процеса, за да не усетите тази ужасна миризма.

3. Направете спрей с чесън, като смесите четири супени лъжици чесън на прах в 16 супени лъжици вода. Или счукайте 4 скилидки чесън в половин литър вода и оставете да престои 24 часа. След това сложете водата с чесън в бутилка със спрей и напръскайте обкова на прозорците, мрежите и вратите, както и всички места, където могат да влязат миризливи буболечки. Миризмата на чесън ще прогони тези атаки.

Вижте още: Яжте тези храни и комар няма да ви доближи

4. Ако не харесвате миризмата на чесън, използвайте вместо него мента. Смесете етеричното масло от мента с вода, за да направите миризмата по-интензивна и използвайте този спрей, за да напръскате обковa на прозорци и врати и други пукнатини, през които миризливата буболечка може да влезе в дома ви.

5. Изсипете 1 супена лъжица препарат за пране в купа с вода (около 2 литра вода) и разбъркайте, докато препаратът се разтопи. След това хвърлете миризливките, които се катерят по завесите и стените, в тази вода с метла.

6. Направете разтвор от 200 мл вода, 200 мл оцет и 100 мл лимонов сок. Напръскайте с този разтвор обкова за прозорци и врати, както и пукнатини. Смрадливка ще избяга от тази миризма.

7. Разтворът с люти чушки е най-силният спрей, който доказано отблъсква миризливи насекоми. Необходими са ви 3 люти чушки, 3 скилидки чесън, 1 глава лук, 300 мл сапунена вода. Нарежете чушките и лука и ги добавете към сапунената вода. Покрийте с кърпа и оставете всичко да престои една нощ. На другия ден прецедете сместа и я изсипете в спрей, с който ще пръскате врати и прозорци, стени и други пукнатини.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес