Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Професионален готвач разкри кои са двете ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ действия по време на пържене

11 ноември 2021, 18:46 часа

Пържените храни винаги са се получавали по-вкусни и апетитни от печените или задушените. Макар да се налага дълго време след като сме готвили на котлоните да чистим остатъците от мазни пръски, ние много често избираме да изпържим продуктите. Освен това, сготвени по този начин те се превръщат в идеално мезе за бира.

Не всеки обаче е наясно с основните правила по време на пържене. Някои домакини пренебрегват този процес, смятайки че няма нищо сложно. Истината е, че дори и простичкото на пръв поглед пържене е обвързано със специфики, с които трябва да се съобразим.

Имахме честта да разговаряме с майстор-готвач, който разкри пред нас две много важни действия, на които да обърнем внимание, докато сме пред котлоните.

Тайната на перфектните пържени картофки

Ето какви са те:

1. „Танцуващо” олио;

Това е първото и най-важно условие, което да спазвате, ако искате храната да се получи перфектно. Става въпрос за добре нагрятата мазнина. Знаете какво се образува по повърхността на водата, когато пуснете камък в нея, същото трябва да наблюдавате и с олиото. Включете котлоните на максимална мощ. Едва когато поставите продуктите в тигана, можете да ги намалите или спрете. Вие сами преценете това.

2. Винаги подреждайте продуктите в тигана от близката на вас страна.

Много е важно да спазвате това, ако не искате да се изгорите по време на готвене. Сигурни сме, че ви се е случвало и знаете колко неприятно е това, когато пръските попаднат върху кожата.

Подреждайки продуктите по този начин, вие можете да избегнете изгарянето, защото цвърчащото олио ще попадне от към страната на печката и няма да достигне до вас.

Това са две много важни правила, които да спазвате по време на пържене. Вслушайте се в съветите на професионалните готвачи, защото те знаят как е правилно да пържим!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес