Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиенето на вода топи килограмите: Колко чаши трябва да пият мъжете и жените?

29 юли 2024, 10:57 часа

Пиенето на вода е важно за цялостното благосъстояние на организма и може да повлияе положително на загубата на тегло. Когато активно се опитвате да отслабнете, увеличаването на приема на вода може значително да повлияе на метаболизма ви.

Вижте още: Ранобудни или "нощни птици"? Ново изследване разкрива кои хора имат по-добра когнитивна функция

Диетологът  Сушма Джайсвал казва за "Daily Mail", че при пиенето на вода през деня трябва да се вземат предвид факторите възраст, пол и тегло, но съветът и препоръката е да се пият четири до осем чаши вода дневно. Когато става въпрос за отслабване, случаят е малко по-различен. Диетологът в този контекст посочва, че мъжете, които се опитват да отслабнат, трябва да пият от 10 до 13 чаши на ден, а жените – осем до девет чаши на ден.

"Ако пиете една до две чаши вода преди хранене, това има забележителен ефект върху загубата на тегло, защото тогава сте склонни да ядете по-малко храна. Ако пиете вода преди хранене, ще консумирате по-малко калории поради намаления глад, което в крайна сметка помага при управлението на теглото и загубата на тегло с течение на времето", казва Джайсвал.

Ако пък не сте „голям фен“ на водата, диетологът препоръчва да добавите към водата малко лимонов сок или горски плодове за вкус. Експертът обаче съветва да не се купува овкусена вода, защото съдържа захар.

Вижте още: 46 въпроса: Това е най-точният тест, който може да прецени дали имате ранни признаци на деменция

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес