Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Овесените ядки и как те ни помагат да се отървем от безсънието?

15 май 2024, 07:45 часа
Реклама

Забързаният начин на живот и стресът, който е неизменна част от него, водят до безсъние. Късното заспиване и ранното събуждане допринасят за това да не се чувстваме свежи и тонизирани през целия ден. Разбира се, това са само една малка част от факторите, влияещи на качеството на съня.

В случай, че и вие имате сходни оплаквания, добре е да предприемете някаква промяна в диетата си или да започнете прием на хранителни добавки. Предполага се, че това ще повлияе положително на здравословното ви състояние и ще възстанови нормалния ви сън.

Днес обаче сме твърдо решени да споделим с вас няколко рецепти с овесени ядки, за които се твърди, че могат успешно да ни избавят от безсънието.

Още: Какви огромни ползи ни носи водата от овесени ядки?

Кои са рецептите с овесени ядки, подобряващи качеството на съня?

Има няколко рецепти с овесени ядки, за които се твърди, че успяват да помогнат на хора с лоша хигиена на съня.

Ето ги и тях:

1 чаша овесени ядки се залива с литър вода и сместа се вари до сгъстяване. След това се подслажда с една лъжица домашен мед и се похапва по 1 чаша или ½ часа 2-3 пъти на ден.

Още: Как да се приготвят овесените ядки така, че да са най-полезни за нас?

Следващата рецепта включва само една супена лъжица овесени ядки, които се заливат с две чаши вода. Отново се вари до сгъстяване. Консумира се на части – през деня и преди лягане.

Последната рецепта включва 2 супени лъжици овесени ядки, които следва да бъдат накиснати в 1 чаша топла вода за цяла нощ. На сутринта се варят в продължение на 30 минути. След това сместа се охлажда и консумира на части.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене.

Каква е препоръчителната дневна доза овесени ядки?

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес