Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Натуралната съставка, която е вредна за всеки – ПАЗЕТЕ се от нея!

04 ноември 2021, 11:15 часа

Колкото и странно да звучи, невинаги храненето с естествени продукти има положително въздействие върху човешкия организъм.

За съжаление не малко от производителите добавят карагенан в продуктите, които произвеждат.

Тази съставка присъства в кисели млека, сладолед, соево мляко, шоколад и други. Тя допринася за повече плътност на онези продукти, чието съдържание на мазнини е ниско.

Коя е съставката, от която всеки трябва да се пази?

Става въпрос за Е407. Това вещество се извлича от водораслите. Присъства в много напитки, тъй като не позволява разслояването на съставките, които съдържат те. Съставката може да се открие в голяма част от замразените храни – супи, зеленчуци и други. Много е важно да четете етикета, преди да купите какъвто и да е продукт от магазина.

Не е за вярване, но ТЕЗИ храни и напитки са по-вредни и от цигарите

Специалистите са категорични, че тази съставка е в състояние да причини сериозни здравословни проблеми, в това число и дразнене на червата.

Много от производителите пропускат да впишат съставката върху етикета. Ако забележите върху напитката да пише, че е нужно да разклатите преди употреба, знайте, че нея я има.

Действието върху храносмилателната система на Е407 може да е много опасно. Възможно е съставката да причини реакция от страна на имунната система. Допуска се, че може да причини язви или други, още по-сериозни заболявания.

Използването на Е407 не е забранено, затова на практика производителят не е в нарушение, когато го включва в продуктите си.

Ваша е задачата да следите нейното присъствие и да не купувате храни, в които има карагенан. Бъдете отговорни към здравето си и това на вашите деца. Не им позволявайте да консумират храни с Е407!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес