Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви са предимствата от използването на лед върху кожата?

21 юни 2024, 14:48 часа

Какви са предимствата на айс ролер

Намаляване на възпалението и зачервяването. Понижавайки температурата на кожата ви, кръвоносните съдове се свиват, което от своя страна намалява отока. Това успокоява раздразнената кожа и успокоява зачервяването, причинено от акне, екзема или розацея.

Реклама

Намаляване на подуването под очите и тъмните кръгове. Студеният ефект стимулира вашата лимфна система, лекувайки застоялата течност - която причинява подпухналост - да се оттича.

По-стегната кожа. Кожата веднага изглежда по-гладка и по-фина.

Стимулиране на циркулацията. Ледът може да помогне за стимулиране на кръвообращението в кожата, извеждайки повече кислород и хранителни вещества на повърхността, за да насърчи здрав, блестящ тен.

Лекар: Студените напитки в жегите са опасни

По-добро усвояване на продуктите. Използването на ролер за лед като последна стъпка във вашата рутина ще ви помогне да стесните порите си, така че продуктите да проникнат по-дълбоко.

Свиване на порите. Свиването на порите също ги прави да изглеждат по-малки.

Как да използвате правилно ролер за лед

За да постигнете максимален ефект от даден инструмент, ето какво трябва да направите: Разбира се, ролката трябва да е студена – или я поставете във фризера, или ако това е твърде силно студено за вас, в хладилника. След като се охлади напълно (обикновено два до три часа), издърпайте и оставете да се размрази за около 3 минути, така че да не причини изгаряне или ожулване на кожата.

Зодиите с ледно студени сърца

Преместете инструмента по лицето си, както бихте направили всеки друг инструмент за масаж на лице: отдолу нагоре (движения, които помагат за борба с гравитацията); след това в него, за да помогнете за лимфния дренаж. Както винаги, бъдете нежни и не прилагайте прекалено голям натиск или прекалявайте с валяка за лед (около 2 минути от всяка страна на лицето е повече от достатъчно). За да избегнете образуването на бактерии върху устройството, важно е да го измивате след всяка употреба.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес