Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яжте редовно тези 5 храни, ако искате БЪРЗО да се отървете от излишните мазнини

07 юли 2024, 08:40 часа

Сигурни сме, че почти всеки от вас се опитва да се отърве от няколко килограма, които развалят иначе привлекателната му фигура. Ако и вие се борите с подкожните мазнини в някоя от проблемните зони, то тази статия ще се превърне във ваш верен помощник.

Ще издадем кои са храните, които редовно да консумирате, за да топите подкожните мазнини и да изглеждате по-красиви отвън и по-щастливи отвътре.

Кои храни да включим в списъка си, ако искаме да отслабваме?

Още: Какво се случва с черния дроб и бъбреците, ако отслабнете с повече от 4 кг за месец

Лимони

Лимоните са не само полезни, поради съдържащия се в тях витамин С, но и ни помагат да отслабваме.

Витамин С участва в производството на хормона норадреналин, който се използва от тялото за разграждането на мазнините. Важно е да обърнете внимание на това, че витамин С е много чувствителен към топлина и лесно може да бъде унищожен при готвене. Ако искате да извлечете максимум полза от лимоните, съветът ни към вас е да добавяте малко прясно изцеден лимонов сок към салати, ястия или водата.

Джинджифил

Още: Методът „2-2-2“ ще накара да отслабнат дори и тези, които вече са отчаяни

Навярно всички сте наясно с полезните свойства на този корен. Той има не само антибактериални свойства, но и стимулира кръвообращението. Ако редовно го консумирате, ще изгорите мазнините много бързо.

Канела

Канелата е една от любимите подправки на мнозина. Тя е ароматна и с лек, сладникав вкус. Перфектно се вписва към редица сладкиши, а добавена към чаша топло мляко, няма равна на себе си. С нея можем да поддържаме здравословни нива на кръвната захар. Или казано по друг начин – тя поддържа ниски нива на кръвната захар и така спомага за намаляването на количеството мазнини в тялото.

Какао

Още: 6 алтернативни чая за отслабване, по-ефективни от зеления чай

Без значение дали говорим за какао на прах или какао на зърна, ползите са невероятни. С този кафяв на цвят прах можем лесно да влезем в желаната форма. Можете да го консумирате по най-разнообразни начини – да го добавяте към напитки, десерти или закуски. Малко количество е напълно достатъчно, за да стимулирате отслабването.

Карфиол

Карфиолът се явява като един от най-универсалните зеленчуци. Добрата новина е, че с него можете да заместите ориза и да си спестите немалко калории на порция, а с това и да се лишите от няколко килограма.

Това са храните, които редовно да консумирате, ако искате да изглеждате перфектно и да се чувствате по същия този начин.

Статията има само информативна цел. Не замества консултацията с лекар, нито балансирано хранене!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес