Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неща, които трябва да разчистите преди началото на лятото

29 май 2024, 05:40 часа

Преди температурите да започнат да се покачват и да се отправите на почивка извън града, за да се забавлявате през лятото, отделете няколко минути през следващите седмици, за да подредите някои важни неща в дома си. Ето седем неща, които трябва да разчистите (и евентуално да замените), преди да започне лятната ви ваканция.

Реклама

Още: Забравете диетите: Отслабнете естествено и бързо с невероятната сила на билките

Плажни столове

Независимо дали имате летен дом или пътувате до някой плаж, вероятно имате запас от плажни принадлежности, които използвате всяка година, като например столове. Затова отделете малко време, за да ги оцените. Все още ли са в добро състояние спрямо предходното лято? Лесно ли се сгъват и разгъват отново? Рамките в приемлива форма ли са, или започват да ръждясват? Ако е така, е време да ги разкарате и да ги замените.

Плажни кърпи

Хавлиите не са вечни. Ако имате купчина кърпи, които са с дупки, издърпани бримки или са груби и износени, вероятно те заемат твърде много място в гардероба ви или в килера. Ако не искате да се отървете от старите кърпи, може да успеете да ги използвате отново за почистване или за домашни любимци. Ако не, е време да ги рециклирате или да вземете нещо ново.

Слънцезащитни продукти

Може да е трудно да се следи срокът на годност на слънцезащитните продукти, затова проверете етикета. В края на краищата не искате да изгорите или да рискувате рак на кожата.

Имайте предвид, че тези дати не са фиксирани като камък. Топлината може да доведе до разваляне на слънцезащитния крем преди изтичането на срока на годност върху опаковката. Така че, ако флаконът има необичаен цвят, мирис или текстура, най-безопасно е да го замените.

Мини тоалетни принадлежности

Независимо дали става въпрос за онези малки душ гелове с аромат на мляко, които сте взели от хотел миналото лято, или за малкото шишенце с ексфолиант, което сте взели на опашката в магазина, вероятно имате поне няколко мини тоалетни принадлежности, които се намират наоколо и трябва да се изтрият. Ако етикетът е твърде малък, за да го прочетете, и не можете да си спомните кога е купен, най-добре е да се сбогувате с него.

Ако са останали само една или две възможни употреби, поставете го на върха на тоалетката си, за да го довършите през следващите дни, или просто го изхвърлете (и рециклирайте шишенцето, ако е възможно).

Бутилки

Докато сте в банята си, трябва да проверите запаса си от бутилки. Ако няма етикет или не можете да разберете какво има в нея - вероятно няма да я използвате. Така че или изплакнете бутилката, за да може да се използва повторно, или си купете нов комплект следващия път, когато заминете. `

Куфари

Макар че все още може да разчитате на надеждната чанта, която ползвате от десетилетие, голяма част от куфарите, с които летим, се износват много. Макар че една-две протрити места не са голяма беда, няма причина да държите куфар, който вече не е функционален. Ако платът е скъсан, ципът е заклещен или скъсан (има ли нещо по-неприятно от това), той трябва да се махне.

Още: 5 правила за незабравима ваканция, която ще подобри благосъстоянието ви

Бански костюми

Подобно на куфара, банските костюми се износват много, като разтягане, избледняване и, разбира се, ужасяващото скъсване на ластика. Ако банските ви вече не отговарят на нуждите на тялото ви или просто не ви карат да се чувствате по най-добрия начин, е време да се отървете от тях.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес