Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-странните хотели - нощувка в затвор или църква

02 април 2013, 10:38 часа

Всеки, който разполага с малко повече пари за почивката си, иска да я прекара в луксозен или ексцентричен хотел.

„Хъфингтънпост” направи класация за най-интересните хотели в света.

Хотел Malmaison в Оксфорд предлага на гостите си уникалната възможност да пренощуват във Викториански затвор. Макар не всеки да мечтае да прекара нощта си в килия, хотелът гарантира луксозен престой.

Килиите са снабдени с удобни спални, плазми, модерни душове и тоалетни. Духът на миналото и луксът на новото време са съчетани по интересен и неповторим начин.

Ако това ви се струва много груба идея, какво ще кажете за нощувка в църква? Martin’s Patershof в Белгия е традиционна красива църква, отличаваща се с високи тавани, арки и богато украсени декорации. Гости могат да пренощуват в тази впечатляваща сграда, датираща от 19 век. 4-звездният хотел е напълно модернизиран и предлага безплатен интернет.

В Швеция пък хотелът Jumbo Stay предлага нощувка първа класа в боинг 747. Самолетът е разположен на вече излезли от употреба писти до стокхолмското летище.

В Боливия може да се спрете в най-интересния хотел, направен от сол - Luna Salada. Сградата разполага с 23 удобни спални и голям ресторант, който предлага 360-градусова панорамна глдка. Има също така стаи за игри, обсерватория и галерия.

Несъмнено един от най-красивите хотели е този, разположен сред амазонската джунгла. В него гостите могат да усетят чудесата на тропическата гора. Спалните са разположени на 35 метра над земята, в най-високата част на дърветата. Това разкрива невероятна гледка към цялата гора. Независмо от това, че разположението на Ariau Amazon Towers е много необичайно, той предлага бърз интернет, фитнес център и други модерни услуги.


Снимки: "Хъфингтънпост"

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес