Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баскетболният клуб на "Рилски спортист" закри най-успешния сезон в историята си

02 юни 2024, 17:35 часа

Баскетболният клуб на ,,Рилски Спортист“ тържествено закри най-успешния сезон в историята си. С бурни аплодисменти самоковци посрещнаха отбора на старши треньора Любо Киров, носител на Купата в Националната баскетболна лига при мъжете.

Реклама

Кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов връчи на президента на клуба инж. Петър Георгиев чек от Общинското ръководство и Общински съвет – Самоков на стойност 50 хиляди лева. Всички играчи получиха и почетни плакети.

"Вие направихте нещо невероятно за нашия град. Записахте със златни букви името на Рилски и Вашите имена в историята на град Самоков. Самоковският баскетбол е на картата на българския спорт единствено и благодарение на любовта на един човек, посветил повече от 30 години в изграждането на клуба“ - каза кметът в обръщението си. Той благодари на президента инж. Петър Георгиев за всичко което е направил и продължава да прави за клуба.

Официални гости бяха служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков, народният представител Младен Маринов, генерал-майор Явор Матеев- командир на Съвместното командване на специалните операции и Общински съветници.

Служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков посочи, че се радва да бъде на днешното събитие заедно с всички присъстващи. ,,Самоков днес празнува благодарение на човека, който с бащинска грижовност отгледа три поколения баскетболисти. Изразявам моето възхищение към това, което той е направил за спорта в Самоков и не само..“ – каза още г-н Глушков.

Специален поздрав към клуба отправи и генерал-майор Явор Матеев. Той връчи плакет на инж. Петър Георгиев и лични отличия на играча Александър Янев, шофьорът на клуба, и треньора Любомир Киров.

Преди 32 години основахме този клуб и оттогава пишем неговата история. Ние оцеляхме през тези години, защото минахме през всички пътища, за да стигнем до това, което сме“ каза президентът на клуба инж. Петър Георгиев.

Музикални поздрави направиха военният оркестър и фолклорен танцов ансамбъл "Самоков" с ръководител Борислав Искрев. 

Още: Стартира разширяване на ИОУ "Митрополит Авксентий Велешки" в Самоков (СНИМКИ)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес