Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Времето утре - 8 юни 2024 г.

07 юни 2024, 16:26 часа
Реклама

На 8 юни 2024 г. ще има купеста облачност, но валежи не се очакват. Какви ще са температурите вижте в прогнозата за времето за събота.

Месечна прогноза за времето за юни 2024 г. (КАРТА) 

Тук-там валежи

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб южен вятър. Утре ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 30°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Още: Климатолог каза какво ще е времето на изборите

Слънчево в планините

В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над масивите в Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 24°, на 2000 метра - около 16°.

И над морето

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Климатичните промени и бедността - защо България е уязвима

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес