Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Времето утре - 1 юни 2024 г.

31 май 2024, 16:25 часа
Реклама

На 1 юни 2024 г. през първата част на деня ще преобладава слънчево време. Какви ще са температурите вижте в прогнозата за времето за събота.

Месечна прогноза за времето за юни 2024 г. (КАРТА) 

Краткотрайни валежи

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно висока. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и с него затоплянето ще продължи. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, София - 28°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Умерен вятър

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите в западната половина на страната, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Слънце над морето

По Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд ще е с купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са от около 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, по най-северното крайбрежие - 3 бала.

Седмична прогноза за времето за 27 май - 2 юни 2024 г.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес