Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Текстил от водорасли е сред актуалните предложения на Kaufland

30 август 2023, 12:00 часа • 1402 прочитания

Kaufland България разширява асортимента си от продукти, произведени с грижа за околната среда, с дрехи от сертифициран текстил от водорасли. Клиентите могат да ги открият в хипермаркетите на веригата в цялата страна до 10 септември включително.

Продуктите са от собствените марки на ритейлъра Oyanda® и Townland®. Предложенията включват дамски и мъжки спортни дрехи, пижами и бельо. Всичките те са изработени от SeaCell™ - устойчив текстил от водорасли. Той е създаден от естествена материя с интегрирани сушени водорасли и е произведен в контролирана среда. Освен че е произведен с грижа за околната среда, текстилът SeaCell™ дава и удобството на дишащата материя.

До 10 септември в асортимента на веригата могат да бъдат намерени и още устойчиви текстилни продукти – дрехи и бельо от собствените марки Oyanda®, Townland® и Hip & Hopps® с логото Cotton made in Africa - международно признат стандарт и инициатива, която насърчава устойчивото отглеждане на памук и опазване на околната среда в Африка.

Kaufland регулярно включва в асортимента си текстилни продукти с международни сертификати, за да отговори на нарастващия интерес на потребителите към произхода на материалите, начините на производство и стандарта на живот и условията на труд на хората, ангажирани в него. Затова голяма част от артикулите под собствените марки на ритейлъра носят печатите на GOTS, MADE IN GREEN by OEKO-TEX®, Global Recycled Standard, Cradle to Cradle Certified® и други. 

Всички актуални седмични предложения на най-големия ритейлър у нас могат да бъдат разгледани в актуалната седмична брошура на Kaufland. Те са налични до изчерпване на количествата.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес