Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станишев: Три години и половина управляваше самовлюбено правителство

21 февруари 2013, 12:19 часа • 11205 прочитания

"Три години и половина управлява едно правителство, толкова самовлюбено, самоуверено и нахално, безразлично към съдбата на хората, които излизат на улицата, които губят работа, не могат да си платят сметките." Това каза председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев по време на дебатите за оставката на правителството, съобщи агенция „Фокус”.

„Има достатъчно информация, че от цялата страна пътуват платени автобуси с държавни служители, които да демонстрират народната обич към управляващата все още партия. Независимо, че е в оставка, това правителство отговаря за реда в страната. При ескалация на ситуацията при подобно поведение и организирани провокации от страна на управляващите те поемат отговорността за състоянието на страната”, добави Станишев.

„Ако всичко е толкова прекрасно, как се стигна дотук? Защо миналата неделя в десетки градове 100 000 граждани викаха оставка на правителството? Държавата се намира в политическа криза, тя е на ръба на тотален финансов срив, икономиката е на колене. Именно затова излизат на протест – защото само това им остана”, посочи Сергей Станишев.

„Днес си отива едно правителство, което трябваше да си отиде много отдавна. Преди три години правителството имаше 70 процента доверие. Можехте да направите всичко, всякакви реформи. Преди един ден премиерът каза – държавата ми е по-скъпа от партията, няма да подам оставка, следващия ден си обърна позицията на 180 градуса. Осъзна, че ако не го направи, ще бъде пометен от народен гняв”, добави Станишев.

По думите му управляващите искат да се изнижат като мокра връв от отговорността си.

„Отива си най-лъжливото правителство на българския преход, което излъга надеждите на хората, които вярваха във вас. Правителство, което си мени позицията през ден. Дори вчера Дянков заявява колко блестящо е финансовото състояние на държавата, бяха емитирани 800 милиона лева нов дълг. Отрицателната сметка на минус от управлението на ГЕРБ вече е 8 милиарда лева, няма информация колко са дълговете на болниците и неразплатените средства към бизнеса. Строят се магистрали на вересия”, каза още Сергей Станишев.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес