Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 16 септември 2024 г.

16 септември 2024, 22:10 часа • 1460 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 септември 2024 г.

БИВШ ВОЕНЕН МИНИСТЪР НА РАДЕВ ОПРОВЕРГА СПЕКУЛАЦИИТЕ ЗА САМОЛЕТНАТА КАТАСТРОФА НА "ГРАФ ИГНАТИЕВО" 

Изключително мерзко е да се използва гибелта на двама летци за извличане на политически дивиденти. Всички политици трябва да бъдат сдържани във всички изказвания по темата. Това заяви бившият министър на отбраната Димитър Стоянов пред БНТ за тежката авиокатастрофа на "Граф Игнатиево", при която загинаха двама пилоти.

"ТОТАЛНА ЩЕТА": ТАГАРЕВ РАЗКРИТИКУВА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ЗА КАТАСТРОФАТА В "ГРАФ ИГНАТИЕВО"

Бившият министър на отбраната в правителството "Денков-Габриел" Тодор Тагарев разкритикува сериозно министерството заради катастрофата с военния самолет в авиобаза "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

ПРЕЗИДЕНТЪТ: КОГАТО ПЛЕВНЕЛИЕВ И ПЕЕВСКИ РИСКУВАТ ЖИВОТА СИ И ДАДАТ ТОЛКОВА ЗА БЪЛГАРИЯ, КОЛКОТО ПИЛОТИТЕ НИ - ТОГАВА ДА ИСКАТ ОСТАВКИ

"Огромна загуба за всички нас и за българските военно-въздушни сили. Призовавам медиите да не се допускат политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата, да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии."

"ИЗМИСЛЕН СКАНДАЛ": ПРОФ. ПАВЛОВ ЗА ВИЗИТАТА НА СИЛЯНОВСКА И ОТСЪСТВИЕТО НА МАКЕДОНСКОТО ЗНАМЕ

Измислен е скандалът с отсъствието на македонското знаме. Това каза историкът проф. Пламен Павлов по повод визитата на македонския президент Гордана Силяновска – Давкова в България.

МИНЬОРЪТ ГОРАНЧО ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ СЕ ОКАЗА СОБСТВЕНИК НА СКАНДАЛНИЯ ПАРКИНГ НА "ДУНАВ МОСТ 2"

Беден миньор, пазач и шофьор. Това е македонецът Горанчо Цветовски - човекът, който се оказва едноличен собственик на фирмата "Данубия логистик Видин", коятоконтролира трафика през граница на България при Видин чрез буферен паркинг.

ДОГАН И ПЕЕВСКИ: КОЙ КОЛКО ГЛАСА ЩЕ ВЗЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ? ПРОГНОЗА НА ДОЦ. МИЛЕН ЛЮБЕНОВ (ВИДЕО)

Процесите в ДПС са свързани с икономически причини, тъй като тази партия се превърна в корпорация, която се отдалечи от своите избиратели.

ПЕЕВСКИ ИЛИ ДОГАН: СЪДЪТ ОТКАЗА ДА СЕ ЗАНИМАВА ПРИ КОГО Е ДПС ЗА ИЗБОРИТЕ

Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на Политическа партия „Движение за права и свободи“. Магистратите прекратиха производството по административни дела № 8585 и 8586 от 2024 г. срещу решения на ЦИК. Решенията са окончателни.

ЗАЩО ГЕРБ ПИСА СЛАБ (2) ЗА ПЪРВАТА ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ НА ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ? ГОВОРИ АНТОН ХЕКИМЯН (ВИДЕО)

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет постави оценка слаб (2) на кмета Васил Терзиев за първата година от неговото управление. Защо? И има ли любов между ГЕРБ и БСП в София, а и на национално ниво? На тези и други въпроси в Студио Actualno ще отговори председателят на групата ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

СЛЕД РАБОТНА СРЕЩА ПРИ ГЛАВЧЕВ: БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДЕ ЗАСЕГНАТА ОТ БЕДСТВИЕТО, ЗАЛЯЛО ЕВРОПА

Няма опасност България да бъде застигната от циклона, причиняващ опустошителни валежи и наводнения в Централна и Източна Европа. Ситуацията се следи всекидневно.

"ВРЕМЕТО ЗА УКРАЙНА ИЗТИЧА": ЕКСПЕРТИ ЗОВАТ САЩ ДА ПОЗВОЛИ УДАРИ ПО РУСКА ТЕРИТОРИЯ СЪС ЗАПАДНО ОРЪЖИЕ

Докато САЩ обмислят разхлабването на някои от ограниченията върху използването от Украйна на доставени от Запада ракети с голям обсег, за да се даде възможност за насочване към летища и места за изстрелване на ракети по-дълбоко в Русия, Украйна остава в трудно положение.

ОЦЕНКА: ПУТИН ЩЕ РАЗЧИТА ВСЕ ПОВЕЧЕ НА КИМ - РУСИЯ НЕ СМОГВА С ВИСОКИТЕ НИВА НА ЗАГУБИ В УКРАЙНА (ОБЗОР - ВИДЕО)

Русия вероятно ще се сблъска с все по-големи предизвикателства при производството и снабдяването с материални средства, от които се нуждаят операции ѝ в Украйна, и Кремъл ще зависи все повече от чуждестранни партньори, за да посрещне нуждите си на бойното поле.

СЛЕД СТРЕЛБАТА: ФБР РАЗСЛЕДВА "ОЧЕВИДЕН ОПИТ ЗА УБИЙСТВО" НА ДОНАЛД ТРЪМП (ВИДЕО)

 

Бившият президент Доналд Тръмп е в безопасност след това, което ФБР каза, че изглежда като „опит за убийство“ в неговия голф клуб в Уест Палм Бийч, Флорида, в неделя. Случката дойде по-малко от два месеца след като Тръмп беше ранен по време на опит за убийството му на митинг в Пенсилвания.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес